Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Německo zaplatí migrantům řidičské průkazy, autotesty v arabštině jsou již připraveny

By  led 28, 2017

Německá Národní asociace autoškol uvedla, že od října 2016 došlo k velkému nárůstu zájmu přistěhovalců o výuku v autoškolách. „Teprve od tohoto data jsou k dispozici autotesty v arabštině,“ uvedl předseda BVF, Gerhard von Bressensdorf.

V průběhu posledních tří měsíců se přihlásilo více než 10.000 žadatelů o azyl v různých autoškolách po celé zemi. Arabština se stala nejpoužívanějším cizím jazykem u řidičských zkoušek. Přihlášky v drtivé většině podávají muži.

Bressensdorf, předseda BVF dále řekl, že očekává v nadcházejících měsících další nárůst žádostí o řidičské kurzy ze strany migrantů ze Sýrie, Iráku nebo Afghánistánu, jejich řidičské průkazy totiž nejsou v Německu uznány a proto musí být znovu přezkoušeni.

Náklady na školení řidičů hradí v mnoha případech úřady práce, potvrdil mluvčí Spolkového úřadu práce. Podpora ze stran úřadů práce je určena na zvýšení mobility nezaměstnaných, kteří by dojížděli do zaměstnání veřejnou dopravou nepřiměřeně dlouho a pro ty, kteří pracují v nočních směnách.

Úplná nebo částečná platba řidičského kurzu a licence bude přezkoumána v každém konkrétním případě, zdůraznil mluvčí Spolkového úřadu práce a měla by se týkat také německých uchazečů o zaměstnání. Pro žadatele o azyl ze zemí s vyšším vzděláním a tím také s vyšší příležitostí získat zaměstnání, může být kurz také financován ještě před přiznáním azylu.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.