Print this page

Evropský Trump ohlašuje novou Evropu. Připravte se na vlastenecké jaro

By  led 29, 2017

Evropa potřebuje "hrdé Německo", řekl včera na setkání předních představitelů evropských pravicově-populistických stran v německém městě Koblenz lídr nizozemské Strany svobody (PVV) Geert Wilders.

„Včera - nová Amerika. Dnes - ahoj Koblenz - nová Evropa!" začal svůj proslov Wilders. „Lidé ze Západu se probouzejí a setřásají ze sebe břemeno politické korektnosti. Letos bude rokem lidí ... rokem osvobozování se, rokem vlasteneckého jara," pokračoval.

Evropští nacionalisté nyní podle Wilderse potřebují strategii k tomu, aby čelili masové imigraci. Dodal, že lídři zavedených evropských stran podpořili islamizaci a evropské ženy se nyní bojí "odhalit své blond vlasy".

Těmito poznámkami odkázal na témata, která jeho politické straně dopomohla k aktuálně vedoucí pozici v průzkumech veřejného mínění před nadcházejícími parlamentními volbami. Ty se budou v Nizozemsku konat v březnu.

Setkání v Koblenz se kromě Wilderse účastnila i šéfka Národní fronty (FN) Marine Le Penová, předsedkyně Alternativy pro Německo (AFD) Frauke Petryová, předseda italské Ligy Severu Matteo Salvini a generální tajemník Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Harald Vilimsky.

Marine le Penová ve svém projevu rok 2017 označila za "rok národního sebeuvědomění v Evropě". Dále zkritizovala kancléřku Angelu Merkelovou, která podle jejích slov sice byla oslavována jako hrdinka za to, že do země pustila statisíce přistěhovalců, avšak nikdo se nezeptal Němců, co si o této přistěhovalecké politice myslí.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.