Print this page

Co nás proboha ještě čeká? Víte, jaký je ve skutečnosti vývoj migrační krize?

By  led 30, 2017

Složení migrantů, kteří přichází do Evropy se mění. Už to nejsou lidé ze Sýrie. kteří utíkali před válkou. V současné době tvoří největší podíl Afričané a Bangladéšané.

Přes neustálé ujišťování politických elit, že lidé, kteří se vydají do Evropy utíkají před válečnými konflikty, a že patří mezi střední vrstvu, jsou vzdělaní a mají peníze na cestu, se složení migrační vlny výrazně mění. Syřany a Afghánce vystřídali Afričané. A ke břehům Itálie nyní dorazila loď plná Bangladéšanů.

Že patří Bangladéš k nejchudším zemím světa, o tom není jistě sporu, ale z dostupných zdrojů není známo, že by tam probíhala nějaká válka. Otázkou tedy je, kdo zorganizoval bangladéškou výpravu na cestu do Evropy.

Analytici z celoevropského think-tanku GEFIRA více než dva měsíce analyzovali pohyb lodí nevládních organizací specializujících se na pomoc uprchlíkům. Mapovali denní příjezdy afrických migrantů do Itálie a lodě, které je převáželi přes Středozemní moře. Stali se svědky neuvěřitelného podvodu a porušení zákona. Vypadá to tak, že nevládní organizace spolu s pašeráky, mafií, italskou pobřežní stráží a zástupci Evropské unie úzce spolupracují na převozu desítek tisíc Afričanů do Itálie a dále do Evropské unie.

Celkem bylo sledováno 15 lodí, které patří buď nevládním organizacím, nebo které mají pronajaté. Jezdí pravidelně mezi italskými přístavy a libyjským pobřežím, kde naloží "lidský náklad" a jedou zpět do Itálie, kde v přístavu "zachráněné" migranty vyloží. Odtud je italské orgány posílají na sever. Do Francie, Holandska, Německa, Rakouska, Švýcarska a Skandinávie. Jedná se o organizace jako je Moas, Mladí zachránci, Stichting Bootvluchting, Lékaři bez hranic, Save the Children, Proactiv Open Arms, Sea-Watch.org, Sea-Eye, Life Boa a další.

Je pochopitelně smutné, že na světě existují opravdu extrémně chudé země, ale řešení přece nespočívá v tom, že jejich obyvatele přemístíme do Evropy.

Kdy už konečně evropští politici pochopí, že Evropa nemůže přijmout všechny chudé z celého světa? Kdy už se najde dostatečně silný politik, či skupina politiků, kteří řeknou dost a uzavřou hranice?!

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.