Print this page

Milánský ženský klášter dal azyl migrantům. S jejich sestrami to dopadlo jinak, než očekávali

By  úno 02, 2017

V červenci dali v ženském klášteře v Miláně azyl 5 severoafrickým migrantům. Sestry si myslely, že dělají bohulibou věc, když pomáhají lidem na útěku, k čemuž je inspirovala láska k Bohu, píše Giornale Italiano.

Loading...

Ve výsledku je nyní 9 sester těhotných. Matka představená je stará a těžce nemocná, nezůstávala proto v klášteře přes noc, přestože měla na své svěřenkyně dohlížet. Toho pravděpodobně sestry využily k tomu, aby po denních modlitbách trávily noci s migranty.

Po šesti měsících se ocitly v situaci, kdy od nich matka představená požaduje, aby odešly od své cesty mnišství.

Sestry se ale vymlouvají a tvrdí, že neměly sexuální styky s migranty: „Nic špatného jsme nedělaly. Tito trpící lidé potřebovali lásku a útěchu. Marie také otěhotněla a přitom zůstala pannou, a v její nevinnost věří matka představená stejně jako my. Byl nám seslán stejný zázrak, jiné vysvětlení neexistuje. Děkujeme za to Bohu.".

Jeden z migrantů popsal situaci takto: „Se sestrami jsme se dobře bavili a toto místo doporučíme všem našim známým. Děkujeme sestrám, děkujeme Itálii."

Zdroj Il giornale italiano publikuje nejen zprávy, ale i vymyšlené příběhy. Některá italská média, například Il sussidiario a Bufale.online, zapochybovala o pravosti příběhu o klášteře a migrantech.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.