Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Podívejte se na odstrašující sílu, které ukázalo Rusko

By  lis 01, 2015

Ruská federace ukázala, že je schopna v případě ohrožení koordinovaně a bezchybně použít všechny své strategické prostředky. Kdykoliv a proti jakémukoliv cíli na planetě. Nedávné strategické cvičení znovu potvrdilo, že reforma ruských ozbrojených sil přispěla ke zkvalitnění arzenálu strategických prostředků, ale také ke zdokonalení systému velení a řízení.

Rusko v minulých dnech uskutečnilo plánované cvičení, jehož hlavní náplní byla prověrka spolehlivosti systému velení a koordinované odpálení raket různého určení. Na souši, ve vzduchu i na moři.

Do cvičení se zapojila Raketová vojska strategického určení, Severní, Tichomořská a Kaspická flotila a Dálkové letectvo se strategickými bombardéry.

Z kosmodromu Pleseck byla vypuštěna mezikontinentální balistická raketa Topol, ze strategických jaderných ponorek Brjansk a Podolsk byly z vod Barentsova a Ochotského moře rovněž odpáleny balistické rakety.

Strategické bombardéry, či přesněji raketové nosiče Tupolev Tu-160 provedly odpálení křídlatých raket proti pozemním cílům na polygonech Pemboj (republika Komi) a Kura (poloostrov Kamčatka).

Do cvičení se zapojil také taktický komplex Iskander, z něhož byla na polygonu Kapustin Jar vypuštěna křídlatá raketa s plochou dráhou letu.

Zdroj: eurasia.cz

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.