Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Šokující odhalení! Na výplatnici CIA byl dlouhá léta člověk, u kterého byste to nikdy nečekali...

By  pro 03, 2015

Nejvyšší duchovní Tibeťanů je dnes jednou z nejrespektovanějších postav světové politiky a náboženství. Poněkud skrytý zůstává před světem fakt, že současný 14. dalajláma Tändzin Gjamccho byl na výplatnici CIA a pobíral svého času 180 000 dolarů ročně z jejích účtů.

V roce 1998 otiskl list New York Times článek, kde dalajlámovi spolupracovníci přiznávají, že v 60. letech od CIA inkasovali ročně částku 1.7 milionu dolarů. Tyto finanční prostředky byly určeny pro tibetskou vládu v exilu a na trénink a činnost tibetského hnutí odporu, jehož součástí byly i guerillové vpády do Číňany okupovaného Tibetu, odkud byli dalajláma a jeho věrní v roce 1959 vyhnáni.

Na výplatnici CIA by Dalajláma celých 15 let, do doby než americký prezident Nixon navštívil v roce 1972 Čínu a následně pak příjem tibetské exilové vládě zarazil. Ačkoliv se mnozí, včetně dalajlámových blízkých, snaží kolem finanční podpory ze strany CIA mlžit, informaci potvrzuje také odtajněná, 50 let stará výpověď bývalého agenta CIA, která byla zveřejněna v roce 2012. Informace je umístěna i na stránkách Úřadu historie americké vlády.

Zdroj: instory.cz

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.