Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Podle výrobců chceme méně alkoholu ve Fernetu, méně masa v salámu a hranaté piškoty

By  pro 18, 2015

Alkoholu v tuzemských lihovinách ubývá. Češi pijí podle výrobců raději slabší Fernet, Tuzemák či vodku. Podle jiných velkých výrobců asi zase rádi přikusujeme ke skleničce lihoviny například uzené, které nikdy nevidělo udírnu a jiná zvěrstva.

Výrobce Fernetu likérka Stock tvrdí pro iDnes.cz, že nižší míra alkoholu v jejich produktu je odpovědí na vývoj chuťových preferencí zákazníků. „Konzumenti oceňovali přirozenou, příjemnou, ne tak ostrou chuť doprovázenou příjemnou vůní. Po ověření dalšími testy jsme se proto rozhodli tuto modifikaci provést," vysvětluje Jiří Imrýšek, obchodní ředitel a pověřený generální ředitel Stock Plzeň-Božkov.

Samozřejmě výše zmíněné neplatí jen pro alkohol, zástupci koncernů podobně s radostí vysvětlí, že se snaží přizpůsobit se chuti lokálního spotřebitele. Podle této logiky zřejmě jako lokální spotřebitelé milujeme sušenky páchnoucí močí (močovina zvyšuje křehkost pečiva) a také milujeme menší porce ve stejně velkých obalech. Milujeme slizkou šunku, která chutná jako nastříhané linoleum a salámy, které vypadají jako nějaký šílený průmyslový kompozit ze sádla a něčeho jako maso.

Pro dobrou náladu o pár panáků více, o to tu přeci jde

Tomu říkám geniální marketingový počin. Aby se teď našinec při konzumaci tvrdého alkoholu dostal do kýženého opojení, musí toho vypít více než dřív, což jej stojí samozřejmě více peněz a výrobce musí vyrábět více a levněji a i prodejce si přijde na své, takže se hýbe i ekonomika. Jinak pouze další podvod na spotřebitele a oblíbené tvrzení výrobců, lidi si to žádají, protože na chuťové preference zákazníků se tady svádí kde co, třeba i špekáčky s moukou, jogurty se škrobem, zkrátka cokoliv ošizeného. To je nejběžnější a nejhloupější argument. Ano, velkovýrobci nás zákazníky vysloveně okrádají a vše je v pořádku. Všechno jsou to světové nebo velmi silné tuzemské koncerny, proti kterým místní justice ani politici nepůjdou.

Pokud skutečně Češi vyžadují nízký obsah alkoholu, pak bych rád viděl nějakou statistiku o poklesu prodeje výrobků zahraničních výrobců s vyšším obsahem alkoholu, kteří se odmítají přizpůsobit údajně českému alkoholickému jazýčku. Je zajímavé, že když člověk nechá vypálit rmut a výsledkem je kvalitní destilát, najednou má haldu kamarádů a všichni preferují koncentraci okolo 50 % alkoholu, což výrobci popírají. Kdo je tady tedy lhář?

Zdroj: zivnostenskelisty.cz

  • Přečtěte si nové číslo jedinečného časopisu Vědomí - ZDE -

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.