Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Edward Snowden tvrdí, že Usáma bin Ládin je pořád živý a dostává peníze od CIA

By  čen 02, 2016
Bývalý zaměstnanec CIA Edward Snowden řekl, že má důkazy ukazující, že Usáma bin Ládin, který byl údajně v roce 2011 zabit v Pákistánu speciálními silami USA, je pořád naživu a vede se mu dobře.

Snowden v interview s Moscow Tribune řekl, Usáma žil na Bahamách na výplatní pásce CIA.

Těmto novinám řekl: „Mám dokumenty ukazující, že Bin Ládin je pořád na výplatní pásce CIA. Pořád bere přes 100 000 $ měsíčně, které se převádí prostřednictvím určitých nastrčených podniků a organizací přímo na jeho bankovní konto v Nassau. Nemám jistotu, že je tam i teď, ale v roce 2013 si klidně žil ve své vile se svými manželkami a mnoha dětmi.

Snowden, který teď žije jako uprchlík v Rusku, utekl z USA poté, co v roce 2013 nechal do médií uniknout dokumenty o programu masového dohledu NSA.

Tato zpráva také říká, že Snowden už před tím vznášel určité domněnky o Usámovi bin Ládinovi, o kterých se nereferovalo.

Snowden se uchýlil k tvrzení, že CIA zinscenovala pro tohoto bývalého vůdce Al-Kaiídy falešnou smrt.

Tvrdí, že Usáma byl i se svou rodinou převezen na nevyzrazené místo na Bahamách.

Zpráva jej dále cituje s následujícím: „Usáma bin Ládin byl po dlouhou dobu jedním z nejefektivnějších operativců CIA. Jakou asi zprávu by to vyslalo k jejich dalším operativcům, kdyby dovolili, aby ho SEAL zabili? Zorganizovali jeho falešné usmrcení se spoluprací pákistánské tajné služby a on prostě zmizel s dobrým krytím. Jelikož všichni věří v jeho smrt, tak ho nikdo nehledá, to se to potom dost snadno mizí. Bez brady a vojenského kabátu ho nikdo nepozná.“

Nejen to, Snowden kategoricky prohlásil, že o dokumentech, které dokazují, že bin Ládin je naživu, bude mluvit ve své knize, která brzy vyjde.

Snowdenova tvrzení však nebyla podložena nebo potvrzena žádným dalším zdrojem.

Vláda USA na Snowdena podala žalobu ze špionáže za odhalení tajných dokumentů NSA žurnalistům.

Zdrojusapoliticstoday.com

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.