Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Vypukla šokující roztržka. Ženy dobrovolnice v „Džungli“ u Calais mají sex s více uprchlíky denně

By  zář 28, 2019

Podle The Independent: Dobrovolnice v táboře „Džungle“ u Calais byly obviněny ze sexuálního zneužívání uprchlíků a dokonce i nezletilých migrantů.

Loading...

Britský deník The Independent odhalil, že mezi některými dobrovolnými pracovníky v táboře v severní Francii vypukla vážná roztržka. Někteří věří, že udržovat sexuální vztahy s dospělými uprchlíky je za těchto okolností přirozené, zatímco jiní říkají, že to porušuje všechny běžné etické kodexy.

Jeden muž, který vznesl obavy, byl později vystaven záplavě hrubých urážek na sociálních sítích.

… Vedoucí pracovníci charit, kteří pracují v této oblasti, potvrdili, že to je vážný problém a dělají si starosti ohledně bezohledného chování mužských i ženských dobrovolníků…

Prostě řekli, že to je politicky korektní, ale později připustili, že jde převážně o ženy.

Tato záležitost vyšla najevo poté, co proběhla ostrá diskuze mezi dobrovolníky online, ale která byla později odstraněna z obav, že by mohl vypuknout skandál, kdyby ji objevili novináři. The Independent si předtím, než diskuzi odstranil, uložil kopii.

S výměnou názorů začal nějaký mužský dobrovolník ve Facebookové skupině pro pracovníky „Džungle“, nazvané „Calais People to People Solidarity“ (Lidé z Calais lidem solidarity), která má více než 36 000 členů. The Independent se rozhodl, že nezveřejní jeho jméno.

Ten muž napsal:

Slyšel jsem o chlapcích, o nichž se má za to, že jsou ještě nezletilí, a kteří mají sex s dobrovolnicemi. Slyšel jsem o mužích, kteří také v Džungli využívají služeb prostitutek. Slyšel jsem o tom, že dobrovolnice mají sex s více partnery v jednom dni, jen aby mohly pokračovat ve stejném duchu i následující den. A rovněž je mi jasné, že slyším jen malou část o tomto zneužívání, které je jinak v širším měřítku.

Dobrovolník dále mluvil o tom, že tyto pohlavní styky mají na uprchlíky negativní dopad, protože migranti jsou „ve zcela nerovném postavení moci“ a jsou „zcela závislí na této pomoci, kterou dobrovolnice poskytují“.

I když to může být v některých případech pravda, mnoho z těchto přistěhovalců jasně uvádí, že přicházejí do Evropy, aby měli sex se „západními děvkami“ a aby získali blahobyt.

„Sex s osobou, která má moc a vliv, v takovém jednostranném milostném poměru, zvláště když je to vnímáno tak, že se jedná o pomoc nebo lepší pomoc, může být definován jako sexuální zneužívání,“ řekl.

Citoval pravidla chování, která používá UNHCR (Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky), v nichž se uvádí, že sexuální vztahy mezi personálem, nabízejícím pomoc, a příjemci pomoci se „důrazně nedoporučují“ kvůli „nerovným mocenským vztahům“.

Muž dodal, že ve většině případů, které jsou předmětem sporu, šlo o dobrovolnice ženy a mužské uprchlíky, což, jak tvrdí, vyvolává riziko objektivizace žen, které pracují jako dobrovolnice v táboře.

Napsal: „Ženské dobrovolnice, které mají sex, jen zesilují názor (který mnozí sdílejí), že dobrovolnice jsou zde kvůli sexu. Tento dojem objektivizuje všechny ženy v táboře a zvyšují se tak rizika.“

Ženské dobrovolnice tam jsou kvůli sexu, právě jste nám to řekli, to je to, o čem celá tato diskuze je. Jeho komentáře byly podnětem k obviněním ze sexismu a nesnášenlivosti k ženám ze strany členek této skupiny. Jedna to komentovala takto: „Tento postoj mi připadá neuvěřitelně povýšenecký a autoritářský, navíc s přídavkem sexismu a rasismu.“

„Je to sice závažné tvrzení mezi všemi těmi moralistickými kecy, ale připadá mi to velmi odpudivé. Prohlášení, že ženy, které se rozhodly nabídnout sex, podporují znásilnění, mi připadá opravdu znepokojivé.“

Skvělé, teď víme, kdo jsou tyto „zplnomocněné ženy“, které „slouží“ těmto migrantům.

Ostatní s ním však souhlasili a uznali, že vztahy mezi dobrovolnicemi a uprchlíky jsou v táboře vážný problém, který by neměl být „tutlán“.

Jeden to okomentoval takto: „Nemyslím si, že bychom to měli skrývat, ale měli bychom se tím zabývat jako organizace, které se snaží zapůsobit na jednotlivce, řešit závažnost situace a nerovnováhu moci ve vztazích mezi dobrovolnicemi a uprchlíky. Je to závažná věc a musíme se jí vážně zabývat.“

Jiný poznamenal: „Ten problém nezmizí, když ho zameteme pod koberec. Všichni jsme byli na nezmapovaném území, když jsme poprvé přijeli do tábora, a tak se to muselo v menší či větší míře stát.“

Jiní mezitím vyzvali administrátora skupiny, aby odstranil celé diskuzní vlákno, a to z důvodů obav, aby “k tomu zpravodajské kanály nezískaly přístup“.

Příspěvek byl odstraněn během několika hodin poté, co byl publikován, ale od té doby se ukázalo, že tento problém je mezi charitativními organizacemi, pracujícími v této oblasti, dobře znám.

...Maya Konforti, dobrovolnice humanitární organizace Auberge des Migrants, řekla listu The Independent o jiném případě, kdy si britská dobrovolnice vybudovala „špatnou pověst“ v táboře, neboť spala s hromadou uprchlíků.

Paní Konforti řekla: „Vím o jedné britské ženě, která měla v Džungli velmi špatnou pověst. Kdyby pracovala jako dobrovolnice pro humanitární organizaci Auberge des Migrants, byla by vyhozena, ale ona tady pracovala sama za sebe, byla tady nezávisle na organizacích.

Našla si tady toho pravého uprchlíka, a teď je s ním. Tak jsem to slyšela. Teď je zpátky ve Velké Británii a žije s tím uprchlíkem.“

To je jeden z prvních jasných důkazů, že heslo „Vítejte, uprchlíci!“ ve skutečnosti znamená „Vítejte, uprchlíci, v mojí vagíně“.

[...]

Ve všech článcích s tímto tématem je zcela vynechán fakt, že tito uprchlíci jsou mnohonásobně většími přenašeči viru HIV/AIDS.

Webová stránka Aids Map vloni oznámila, že čtyři lidé z deseti, kteří byli v Evropě diagnostikováni jako HIV pozitivní, jsou migranti.

Nejen, že tyto ženy zahýbají evropským a britským mužům, ale ony také mezi nás šíří tuto smrtelnou chorobu.

Zdroj: 1

Loading...

Zdroj: 1

loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.