Print this page

Migranti vzali útokem hranice EU, až 500 jich překonalo obří plot

By  úno 18, 2017

Velká skupina migrantů vzala v noci na pátek útokem hranice španělské enklávy Ceuta v severní Africe. Podle stanice BBC se na plot vrhlo okolo 600 migrantů. Nezastavil je šestimetrový plot ani ostnatý drát. Až 500 migrantů se dostalo do města.

Na hranice španělské enklávy v severní Africe zaútočilo podle policie v pátek několik set migrantů. Na hranicích Ceuty a Maroka přitom stojí šest metrů vysoký plot. Na záznamech bezpečnostních kamer je podle stanice BBC vidět, jak se na jednu z bran vrhlo 600 migrantů, mnozí z nich byli vyzbrojeni nůžkami na plech a palicemi. Asi 300 běženců přelezlo přes ostnatý drát.

Místní záchranné složky uvedly, že Červený kříž ošetřil v centru Ceuty přibližně 400 migrantů. Španělská civilní garda zase informovala, že tři policisté museli být po boji s přesilou migrantů hospitalizováni.

"Civilní garda z Ceuty odhaduje, že do města se dostalo asi 500 lidí," uvedly bezpečnostní složky na twitteru. Španělům pomohli se zastavením běženců maročtí pohraničníci, kteří průnik zastavili.

V ranních hodinách slavili běženci ze subsaharské Afriky, kterým se podařilo prolomit hranice, v ulicích 75tisícového města. Podle televize BBC vykřikovali "Svoboda!".

Z té se ale zřejmě dlouho radovat nebudou. Španělské enklávy Ceuta a Melilla jsou na útoky velkého počtu migrantů na hranice zvyklé. Na Silvestra se přes plot snažilo dostat 1 100 migrantů! Jeden z pohraničníků při střetech s běženci přišel o oko.

Při snaze dostat se do Evropy se migranti schovávají v autech, překonávají šestimetrový plot s ostnatým drátem nebo zkouší plavat podél pobřeží. Jenže Španělé běžence, kterým se podaří hranici prolomit, stejně vracejí zpět do Maroka.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.