Print this page

Nad Evropou se valí radioaktivní mrak pocházející zřejmě z podivné exploze ve francouzské jaderné elektrárně. Vlády mlčí, Francie se snaží bagatelizovat celý incident...

By  úno 22, 2017

Dne 9. února tohoto roku došlo údajně ve francouzské jaderné elektrárně Flamanville, podle tvrzení tamních úřadů, k explozi na tlakových výměnících sekundárního okruhu 1. reaktoru [1]. Je důvod se domnívat, že k nehodě došlo už v lednu. Z celého incidentu nebylo pořízeno žádné video z bezpečnostní kamery, jenom jedno, které ukazuje obrovský mrak valící se páry, která uniká přímo dole u paty reaktorového sarkofágu. Viz. video RT na konci tohoto článku.

Reaktory 1 a 2 byly okamžitě odstaveny po explozi, což může naznačovat, že došlo k explozi tlakovodního potrubí přímo na primárním okruhu 1. bloku. Incident je podezřelý v tom, že výbuch proběhl v místě elektrárny, kde žádné výbušné směsi nejsou. Podle mluvčího elektrárny došlo k explozi ve strojovně elektrárny, kde ovšem jsou umístěné pouze diesel agregáty sloužící pro nouzové napájení energobloku primárního anebo sekundárního okruhu. Francouzi toto neupřesňují a odmítají poskytnout záběry z kamer. Jediná hořlavina ve strojovně elektrárny je obyčejná nafta, která rozhodně nezpůsobuje takovéto mohutné exploze. Takže zbývá pouze možnost exploze tlakového potrubí primárního okruhu. V sekundárním okruhu jsou řádově mnohem nižší tlaky a není pravděpodobné, že by potrubí explodovalo právě tam a zranilo tolik lidí.

Výbuch primárního chladícího okruhu a hradba mlčení kvůli mraku

Podle informací, které před několika minutami naše redakce získala, mohlo dojít ve francouzské elektrárně dokonce k teroristickému útoku a úmyslnému odpálení chladícícho primárního okruhu reaktoru a francouzská vláda se snaží všemi prostředky tuto skutečnost maskovat a tajit už od ledna tohoto roku, protože ve Francii se chystají prezidentské volby. Přiznání toho, že došlo k teroristickému úderu na francouzskou elektrárnu, by otřáslo francouzskou společností a mohlo by to ovlivnit výsledek voleb.

Francouzská elektrárna Flamanville používá vysokotlaké reaktory PWR, kde v primárním okruhu chladícího systému reaktoru je obrovský tlak superhorké páry v tzv. polokapalném skupenství, který musí trubky vydržet, a proto jakákoliv exploze v elektrárně může pocházet prakticky jenom z primárního okruhu, který je vysoce radioaktivní. Reaktor je starý 32 let a je možné, že došlo k únavě materiálu vysokotlakého potrubí na primárním okruhu. Strojovna má přívod z primárního okruhu reaktoru, kde je v systému trubek předávána tepelná energie sekundárnímu okruhu. K explozím došlo na úrovni strojovny a je možné, že byl poškozen právě primární okruh s radioaktivní párou.

Nad Evropou se pohybuje radioaktivní mračno

Všechna média v Evropě v posledních 48 hodinách hlásí [2] mohutný radioaktivní mrak izotopu jódu 131, což je radionuklid s poločasem rozpadu cca. 8 dní. Norové ale hlásí, že jejich stanice zachytily oblak již v lednu, tedy před havárií ve Flamanville. Problém je v tom, že není ale vůbec jasné, jestli k explozi ve Flamanville opravdu došlo až 9. února, nebo nastala už dříve v lednu a Francie se snažila oznámení exploze pouze oddálit a zamaskovat. Z exploze totiž nebylo uvolněno žádné video, kromě stupidního fejku z čínské chemičky, který někdo dal na YouTube.

Zasažené oblasti radiačního mraku odpovídají atmosférickému proudění vzduchu ze západu na východ, severovýchod a také jihozápad, což potvrzuje kopírování proudění vzduchu v Evropě ovlivněné Golfským proudem. Exploze ve francouzské jaderné elektrárně potvrzuje, že Francie je ve stavu, kdy není schopná ochránit ani vlastní jaderné objekty a mezinárodní společenství složené nejen ze zemí EU, ale i Ruska a USA by měly ustanovit vyšetřovací tým a měl by být vytvořen tlak na francouzskou vládu, aby přiznala rozsah poškození a způsob, jakým teroristé vnikli do komplexu. Podle indicií se však má za to, že útok (pokud opravdu proběhl) mohli provést jen zaměstnanci elektrárny. Mnozí z nich jsou muslimové.

1. blok reaktoru, kde mělo dojít k explozi ve strojovně čerpadel a diesel agregátů. Francie odmítá uvést, jestli k nehodě došlo na primárním nebo sekundárním okruhu, mlčení zahaluje i datum incidentu, mohlo k němu dojít podle Norů už dokonce v lednu.

Francouzské úřady ubezpečují jednotlivé státy EU, že radionuklid jódu 131 je prý celkem neškodný a prý je ho pouze zanedbatelné množství. V druhém týdnu v únoru zaregistrovalo tento mrak i Norsko a poté následující země, včetně České republiky. Radionuklidy se šíří vzdušnými proudy různou rychlostí a v různé výšce, kde vzdušné proudy mají různé směry. Exploze v Černobylu v roce 1986 se s plnou silou projevila v Evropě až po čtvrt roce, když izotopy cesia zasáhly celou Střední a Západní Evropu. Před několika hodinami média uveřejnila informace, že nad Evropou je další mrak a další vlna jódu 131, situace eskaluje a Francie mlčí. Z tohoto důvodu jako bezpečnostní opatření vyzývá redakce AE News k tomu, aby si lidé zakoupili v jakémkoliv military shopu nebo i v lékárně jodové tablety, protože není vyloučeno, že evropské unijní elity nám zatajují skutečnosti, včetně toho, jaké izotopy nám momentálně proudí v oblacích nad hlavou. Mohou to být izotopy Cesia, Kobaltu a dalších prvků. Není důvod k panice, ale je důvod k přijetí opatření ochrany zdraví.

Do Británie přiletěla americká monitorovací letadla

Jeden z našich čtenářů nás včera navíc upozornil na další informaci, že 17. února informovaly blogy spotterů o tom, že na leteckou základnu Mildenhall ve Velké Británii dorazily letouny vojenského letectva USA WC-135. Informaci o stroji už potvrdil i britský tisk [3], ale samozřejmě ten to zdůvodňuje „zlými Rusy“ a jejich údajným nukleárním testem v Arktidě, který jako nikdo neslyšel a seismografy nic nezaregistrovaly. Jinak stroje tohoto typu se používají, když je třeba objevit stopy jaderných zkoušek a úniků radiace. Tak tomu bylo mimo jiné při rozboru následků jaderných zkoušek v KLDR a také po haváriích v černobylské jaderné elektrárně (rok 1986) a ve Fukušimě (rok 2011). Izotop jódu 131 je produktem štěpení těžkých jader. Doba jeho poločasu rozpadu je asi 8 dní, proto se jedná, jak se zdůrazňuje v publikacích, o „zcela nedávnou událost“. Jak zdůraznili vědci, podobný únik nijak zdraví ani život lidí neohrožuje, může ale svědčit o jaderném incidentu s jaderným reaktorem nebo o nehodě na nějakém jiném objektu jaderného palivového cyklu či ve výzkumné laboratoři, nebo o tom, že se odehrálo něco s jadernou municí.

Američané tak budou podle všeho svými letadly monitorovat evropské vzdušné proudy a budou měřit radioaktivitu. To rozhodně není jenom kvůli problémům s jódem 131, ale zřejmě se v ovzduší očekává v následujících měsících pohyb dalších desítek nebo stovek izotopů z francouzské jaderné elektrárny. Horká pára primárního okruhu PWR reaktoru přichází do kontaktu s radioaktivními tyčemi přímo v reaktoru a voda tak de facto obsahuje celou Mendělejevovu tabulku a je vysoce radioaktivní. Při explozi primárního parovodu však dojde k prudkému ochlazení superhorké páry, dojde ke snížení tzv. excitace nosného média a do ovzduší spolu s párou uniknou jen vybrané izotopy, které se dokáží vázat na vodní páry. Spolu s jódem to jsou i další radionuklidy, které jsou typické pro únik páry z primárního okruhu.

Pokud dojde k úniku radiace, vlády v EU všechno zapřou, jako Sověti!

Vládám a organizacím pro jaderný dozor nelze věřit, protože všichni jsme zažili rok 1986 v Československu a neustálé tvrzení Československé televize z Kavčích hor, která chlácholila občany, že k ničemu závažnému v Černobylu nedošlo a není třeba se ničeho obávat. Stejné chlácholení můžeme očekávat i dnes, protože ve Francii vůbec nejde o nějaké ozáření lidí, to nikoho nezajímá. Francouzskou vládu zajímá jediné, zabránění Marine Le Pen ve vítězství v prezidentských volbách, což by způsobilo konec projektu Berlína na vybudování Nové Evropy podle tzv. konceptu Das neue Europa. Doporučujeme nevycházet s dětmi ven, nevětrat, tento a následující rok nesbírat houby, borůvky a žádné plody, které vážou radioizotopy, kořenová zelenina, luštěniny, mrkev, kedlubny, dýně, ředkvičky a dále slunečnicová semena, olej ze slunečnic apod.

[VIDEO] Záběry RT zachytily pouze páru unikající přímo z budovy prvního bloku, což by znamenalo, že k havárii došlo ve strojovně čerpadel a agregátů primárního okruhu. Pokud by šlo o strojovnu sekundárního okruhu, ta je podle informací v protilehlé budově, kde jsou generátory a turbíny.

Kvůli současné ekonomické globalizaci můžete na jaře a v létě v obchodech najít jogurty z Francie, potraviny všeho druhu atd. Pro měření nezávadnosti potravin je třeba provést investici na nákup dozimetru. Jejich cena se pohybuje okolo 10,000,- Kč, ale je to investice pro celou rodinu [4]. Pokud máte doma kojence a připravujete mu třeba jablečné pyré z domácích poctivých jablíček, tak je dobré jablka po sběru na zahradě překontrolovat dozimetrem. Toto léto může být opravdu prostoupené radioaktivitou, bůhví, co všechno bude Evropou poletovat v následujících měsících. Malé dítě reaguje i na nízkou radioaktivitu jinak, než dospělý člověk. Nic neponechávejte na náhodě, pokud vám někdo bude tvrdit, že je to normální a neškodné, že se nad Evropou valí najednou mrak radioizotopů jódu, které pocházejí jedině z jaderného štěpení a ne z volné přírody, tak prostě na nic nečekejte a nevěřte chlácholením. Režim v EU vás nepotřebuje mít zdravé, režim usiluje pouze o to, abyste zůstali v klidu. Brusel se chová stejně jako kdysi Nejvyšší sovět v SSSR. Nejde o zdraví lidí, jde o zachování klidu.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.