Print this page

Jste chytřejší než ostatní? Zde je 6 vědecky podložených znaků inteligence

By  dub 03, 2017

Všichni dobře víme, že fakt, že se někdo lépe učil a měl ve škole dobré známky, nutně neznamená, že je chytřejší. Chytrost a inteligence mohou mít hodně forem – někdo může být například velmi dobrý akademik a vědec, ale může naprosto postrádat inteligenci emoční.

Zde je šest vědecky podložených znaků, že jste skutečně inteligentní.

1. Jste líní

Nedávná studie zjistila, že lidé, kteří jsou velmi inteligentní, se velmi snadno začnou nudit - a je tedy pravděpodobné, že budou méně aktivní, protože jsou šťastnější, když čas tráví spíše přemýšlením.

2. Učíte se ze svých chyb

Lidé, kteří jsou chytřejší než průměrní lidé, obvykle lépe přijímají své vlastní neúspěchy a umí se z nich poučit. Ukázala to studie zaměřená na rozhodovací dovednosti.

3. Hodně nadáváte

Podle studie z roku 2015 může být nadávání a používání vulgarit známkou vysoké inteligence. Neptejte se, jak to vědci zjistili.

4. Jste dlouho vzhůru

Podle studie zveřejněné v magazínu Psychology Today, mají více inteligentní děti tendenci stát se v dospělosti „nočními sovami“, tedy osobami, které jsou aktivnější v noci.

5. Hodně čtete

Není to jen způsob, jak si rozšířit své znalosti, čtení také zvyšuje funkci vaší paměti, komunikační dovednosti a soustředění, tvrdí vědci.

6. Máte rádi černý humor

Ti z nás, kteří s chutí smějí vulgárním či nevhodným vtipům o smrti, nemocech, postižených, válkách, či dalších tématech, bývají mnohem inteligentnější než ti, kteří takto temný smysl pro humor nemají. Ukazuje to studie zveřejněná na začátku tohoto roku.

Kolik z těchto rysů máte vy?

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.