Print this page

Ruské letectvo má nyní právo sestřelit cokoliv amerického ve vzdušném prostoru Sýrie

By  dub 10, 2017

MOSKVA | Rusko po útocích Spojených států (SS) na vládní leteckou základnu syrských vojsk pozastavuje činnost memoranda uzavřeného s Washingtonem o předcházení incidentům a zajištění bezpečnosti letů během operací v Sýrii, informovalo v Ministerstvu zahraničí Ruské federace, informuje Sputnik.

„Ruská strana pozastavuje činnost Memoranda o předcházení incidentům a zajištění bezpečnosti letů během operací v Sýrii, uzavřeného se Spojenými státy,“ stojí ve zprávě ruského ministerstva zahraničí.

Memorandum bylo uzavřeno na naléhání Američanů, jelikož Rusko má svolení s vojenskou operací od syrské vlády Bašára Al-Asada, proto v zemi operuje legálně a má tak právo sestřelit nebo zničit jakékoliv invazní prostředky, které nejsou na straně Syrské arabské republiky.

Před pár dny zničilo námořnictvo SS ze Středozemního moře pomocí raket s plochou dráhou letu leteckou základu. To vše na základě falešného obvinění, že z dané základny měly vzlétnout letouny, které měly shodit chemické zbraně. Ty však v Sýrii používají jen teroristé.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.