Print this page

V sobotu večer se k televizi ani nepřibližujte. Stand up komik znectil ČT. A přidal jednu senzaci...

By  dub 25, 2017

A to, kdo také seděl v publiku – Andrej Babiš, samozřejmě. Znáte Luďka? Jeho show na kanálu Strem.cz s názvem „Pořad Luďka Staňka“ je pořádný odvaz. Známý novinář a stand up komik si jako vždy dělá srandu z České televize. Držte si klobouky, bude to jízda.

Staněk hned na úvod popisuje, že televizní program je jasně strukturovaná záležitost – v pondělí detektivka, v úterý „Ordinace“ a Hercule Poirot, v půl sedmé Prostřeno a tak dále. Ve vysílání je podle něj ale jedno hodně speciální místo, a tím je sobotní večer na ČT1. Místo, proti kterému je prý Dantovo peklo výletním rezortem pro důchodce.

Proč by někdo potřeboval stroj času. Sobotní prime time „jedničky“ bohatě postačí. Je to totiž kouzelné místo, kde se otvírají dveře do minulého století. „Těmi se můžete proletět do doby, kdy bylo všechno krásné, protože tu sice byli komunisti, ale taky Vladimír Menšík, takže to vlastně bylo v pohodě a možná lepší než dneska,“ vysvětluje na Stream.cz Luděk Staněk a pokračuje: „Tehdy tu sice bylo hodně komunistů a málo všeho ostatního, ale zase tu byla sranda. A ta dneska není, tak je třeba dávat tu starou.“

Tentokrát prý ale proběhlo něco, co i otrlému divákovi sobotního programu mohlo zkroutit palce u nohou. Pořad s názvem „Hej mistře basu“ byla prý hodně velká „úchylárna“. ČT ho natočila u příležitosti narozenin Karla Vágnera. „Což je takový chlapík, který přibližně před třiceti lety natočil dvě skladby, které už nikdy nedostanete z hlavy. Dvě skladby, které si matně pamatujete a několik dalších desítek, o kterých jste nikdy neslyšeli. Vydělal ale hodně peněz a má děti, které jsou schopny všeho,“ popisuje Luděk. Jak jinak si vysvětlit, že tohle veřejnoprávní televize v hlavním vysílacím čase odvysílala?

Staněk proto má své hodně „rozšouplé“ vysvětlení. Jeden ze scénářů prý mohl vypadat následovně. Vágnerovy děti prý mohly vtrhnout do budovy České televize a obsadit kancelář šéfa programu. Zajmout ho a vyhrožovat mu kastrací, pokud přenos z taťkových narozenin neodvysílá v hlavním vysílacím čase. „Hele, muselo to tak být, protože jiné vysvětlení tohle fakt nemá,“ říká s vážnou tváří Luděk Staněk. Ten pořad prý byl o tom, že Vágner seděl v první řadě, tleskal a bavil se. „Zatímco vy jste hledali cokoliv ostrého, čím byste si ublížili a na pódiu probíhalo rýmování slov rváč, pláč a zelenáč,“ popisuje.

A to prý zpívající Michal David ještě zapomněl na slova kartáč, koláč, pracháč, plecháč, uzenáč, vysaváč…,“ vysvětluje s klidnou tváří komik a rozjíždí to dál: „Abyste pochopili, jedním z těch hajzlíků, kteří přepadli šéfa programu ČT, je samozřejmě Jakub Vágner, takový ten chlápek, který musí chytit rybu. A nutno říci, že tentokrát ulovil fakt velkou rybu – Donutila obecného.“ Věřte nebo nevěřte, pořad s Vágnerem mladším skutečně moderoval známý český herec Miroslav Donutil.

Podle Staňka je sice hezké, že si rodina Vágnerů udělala pěknou rodinnou oslavu, ale pokud prý zná někdo důvod, proč se hodinu a půl dívat na lidi, jak hodinu a půl otvírají pusu do špatného playbacku, do kterého oslavenec tleská, tak sem s ním. Pokud se prý ale televize o něco snažila, tak o to, aby bylo všem jasné, že Karel Vágner se královsky baví.

Staněk si pokládá otázku: „Kdo jiný ještě tak rád vzpomíná na dobu, kdy vznikly tyhle hity? Bábiš, ale to tak nějak čekáte, ne? Jemu se to líbit muselo. Celý večer totiž připomínal oslavu šéfa nějakého mocného klanu,“ říká Staněk s vážnou tváří a pokračuje: „To se pozná podle toho, že všichni tleskají a radují se, i když je to celé debilní a na pódiu zpívají děti, případně spolupracovníci oslavné písně.“ A jaké je Luďkovo doporučení? „V sobotu večer se k televizi nepřibližujte, neotvírejte jí, nepouštějte jí a rozhodně se vyhýbejte prvnímu programu ČT.“

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.