Print this page

Sdílejte to prosím mezi co nejvíce lidí, ať se to ví a lidé můžou chránit svoje blízké a svůj majetek!

By  srp 24, 2017

Musíme Vám všem říct, co se nám stalo a co je v našem státě považované za normální a ojedinělé. Považujeme to za naši povinnost, když už nic neudělá ČEZ, tak aby se to dozvědělo co nejvíce lidí a mohli aspoň trochu chránit sebe a své rodiny.

Na policii ČR vše oznámeno a zaznamenáno.

V pondělí 14. srpna v brzkých ranních hodinách ležela naše tři 300 kg vážící telata ve výběhu u sloupu elektrického vedení jako obvykle. Bohužel ve stejnou dobu sedla na sloup poštolka, došlo k výboji a na místě nám to zabilo tři telata plemene Blonde d´ Aquitaine. Upozorňuji, že tu noc krásně, bezvětří a bez bouřky, po suchém sloupu (zrovna jsme hlídali svini po porodu, takže počasí víme přesně). Dva roky práce, 100 tisíc v telatech plus odvoz kafilerií, kdy to přesáhne částku 10 tisíc korun. Nikomu bych nepřála pohled na matky telat, které se je snažily probudit a bučely, aby nám hned daly vědět, že se něco stalo! Nehledě na fakt, že kompenzace aspoň ztráty žádná neproběhla a bylo by naivní se domnívat, že proběhne.

Vyjádření pracovníka ČEZU bylo takové , že jelikož to způsobil pták, tak šance na odškodnění je nulová. Prý kdyby jsme viděli, jaký je u nich bordel, tak bychom asi byli překvapení! Kdyby tam stál člověk, taky ho to na místě zabilo nebo dítě nebo klidně celou rodinu!!! A to všem přijde normální???

Od jiného pracovníka ČEZU spolehlivě víme, že bezpečný je cca každý šestý sloup, protože takhle se šetří! V okruhu 10 metrů, při mokru 15 m rychlá smrt. Nainstalují nám ptákosedy, to děkujeme, ale neřeší to to, že pták ani nemusí na sloup sednout, aby došlo k výboji, stačí roztáhnout křídla. A ojedinělé??? Kdyby to bylo tak ojedinělé, nedojde k tomu samému o den později ve Velíši, vesnici 15 km od nás! Tam ten sloup jenom hořel, nikoho a nic to zrovna nezabilo a tak je to v pořádku.

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.