Print this page

„Máme nepřítele ve vlastních řadách,“ tvrdí šokovaný instruktor z berlínské policejní akademie

By  lis 03, 2017

Uniklá audio nahrávka z berlínské policejní akademie zachycuje tamního instruktora, který mluví o problémech s rekruty z imigrantského prostředí.

Mnozí z nich prý kradou a vyhrožují jiným kadetům nebo policistům násilím. Instruktor je nazývá “nepřítelem v našich řadách.”

Neidentifikovaný policejní instruktor si stěžuje, že mnozí policisté, kteří přicházejí z imigrantského prostředí, především tureckého a arabského původu, se odmítají učit v učebnách akademie a někteří mají problém se vyjadřovat nebo psát německy.

Na nahrávce, kterou ve středu berlínská policie potvrdila jako autentickou, instruktor říká: “Nikdy jsem nic takového nezažil, třída vypadala jako peklo, polovina Arabové a Turci, drzí jako čerti. Hloupí. Neuměli se vyjadřovat. U dvou nebo tří nechybělo málo a knockoutoval jsem je, protože jen vyrušovali a doslova spali. Němečtí kolegové tvrdili, že jim bylo vyhrožováno násilím.”

Instruktor dodal, že byl “tak šokován, a vystrašen,” a myslí si, že ostatní studenti také.

Budoucnost berlínské policie vypadá mizerně. Instruktor říká, že policisté z řad imigrantů budou “druhořadými policisty, kteří budou zkorumpovaní.”

“Toto nejsou kolegové, to je nepřítel. Nepřítel v našich řadách a já nikdy předtím v této třídě takové nepřátelství nezažil,” dodal.

Policejní mluvčí Thomas Neuendorf řekl, že ačkoliv má výhrady k instruktorově tónu, jeho situaci chápe.

Podle zdrojů z policejní akademie není problém s imigrantskými rekruty nic nového. Zdroj říká, že turečtí, arabští a afghánští rekruti “nemají respekt” a mnozí odmítají akceptovat ženské kolegyně, kdy se jeden student zeptal, proč se policistka ve svém volnu neobléká konzervativněji.

Dalším problémem je to, že mnozí jednotlivci, kteří mají vazby na arabské kriminální gangy, se hlásí k policii také. Úředníci tvrdí, že nemohou udělat nic s těmi, kdo mají čistý rejstřík, ale dodávají: “Víme, že pro tyto lidi je rodina víc, než cokoliv jiného.”

Minulý rok odhalil Úřad na ochranu ústavy jednoho svého pracovníka, který nejen že rekrutoval džihádisty, ale plánoval bombový útok na sídlo úřadu v Kolíně nad Rýnem.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.