Print this page

Trenér thajské reprezentace si v Iránu musel navléci šátek, aby mohl mluvit s hráčkami

By  pro 01, 2017

O víkendu se v iránském městě Gorgan konal šampionát ve hře Kabaddi, kterého se zúčastnily mužské a ženské týmy z 11 asijských zemí.

Některé týmy přijely ze zemí, které jsou islámské, ale jiné dorazily ze zemí, kde si na islám nehrají. Takovou zemí je i Thajsko.

Ženský tým Thajska měl sebou mužského trenéra, který v islámském Iránu musel podstoupit zvláštní proceduru, aby mohl být při hře svých hráček přítomný.

Striktní výklad islámu, tedy toho skutečného, ne toho upraveného, o kterém se tvrdí, že je umírněný, zapovídá kontakt žen s muži, se kterými nejsou v příbuzenském vztahu. Iránští lišáci tak nějak museli vyřešit problém, jak může trenér týmu z cizí neislámské země se svými hráčkami komunikovat. A aby se Alláh nezlobil, trenér si musel na hlavu nasadit šátek, asi aby předstíral, že je také žena. Jak se ale striktní ochránci islámských mravů vypořádali s tím, že se muž oblékal jako žena, už bohužel nevíme.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.