Print this page

Přijměte vůli lidu ohledně migrace, nebo táhněte, vzkazuje Orbán evropským vůdcům

By  pro 31, 2017

Maďarský premiér Viktor Orbán řekl, že Evropané “prosadí svou vůli” podporou vůdců, kteří odmítají masovou migraci a podporují křesťanské základy, a varoval politiky, kteří popírají “přirozený řád demokracie”.

Orbán posluchačům rádia Kossuth řekl, že se 2,3 milionů Maďarů účastnilo národní konzultace týkající se Sorosova plánu otevřené Evropy, kterou odmítli, a Orbán se následující měsíce bude pokoušet vysvětlit svým oponentům, že Evropa má právo bránit své hranice a svou kulturu.

Na dotaz moderátora pořadu 180 minut, proč si myslí, že nyní dva roky od migrační krize budou progresivní vůdci poslouchat, Orbán řekl: “Protože mezitím v Evropě dochází k volbám.”

Ti, kdo argumentují pro “smíšenou populaci” a “odstranění společenství založených na národních a křesťanských základech” ve prospěch života v multikulturních společnostech, “v národních volbách neustále ztrácejí,” poznamenal Orbán.

“Evropští lidé prosadí svou vůli. Podívejte se na výsledky voleb v Evropě za poslední měsíce. Myslím, že tento proces se zintenzivní.

“Proto musíme vydržet, dokud západní Evropané nebudou následovat Středoevropany a stanou se dostatečně silní, aby využili své demokratické instituce, své volby, aby donutili své vůdce k přijetí politiky, kterou lidé podporují a která odmítá migraci,” dodal.

S tím, že evropští vůdci nemohou stát mimo vůli lidí, Orbán řekl: “Lidé se nepřimkli blíže ke svým vůdcům, ale tito vůdci byli nuceni přiznat, že pokud budou setrvávat v postoji, který měli, budou muset odtáhnout.

“K tomuto procesu nyní dochází. Jsem si jistý, že dříve, nebo později Evropané a politika jejich vůdců dojdou ke shodě a obojí se spojí v jedno.

“Je to přirozený řád demokracie. Někdy, snad, může být jistá mezera mezi vůlí lidí a cílem jejich vůdců, ale z dlouhodobého hlediska je velká mezera neudržitelná.”

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.