Print this page

Dva a půl měsíce jen jedl, spal a meditoval. Pak se zeptal na tuto otázku a nestačil se divit...

By  čen 19, 2020

Američan Daniel Thorson (33) se na dva a půl měsíce odřízl od světa. (Foto: Twitter)

Loading...

75 dní strávil jedením, spaním a meditováním. Když se vrátil do běžného života, lidí se zeptal, jestli něco prošvihl. Okamžitě ho zavalily zprávy o pandemii koronavirus a nepokojích, které zachvátily svět po smrti George Floyda.

Daniel Thorson na svém twitterovém účtu 23. května napsal, že po 75 dnech je zpět.

"Propásnout jsem něco?" Zeptal se. Uživatelé sociální sítě ho hned zahltily informacemi o koronavirus a občanských nepokojích, které po smrti George Floyda zmítají nejen Spojené státy.

Muž dva a půl měsíce v buddhistické mnišské akademii v americkém Vermontu jen jedl, spal a meditoval. Jak řekl pro deník The Times, často přemýšlel, do jakého světa se vlastně vrátí. Do úplné izolace a ticha se uchýlil právě v době, kdy země ochromila panika z onemocnění covid-19.

"Byla to kolektivní traumatická zkušenost, které jsem nebyl součástí. Přemýšlel jsem, jestli to bude venku jako v Mad Maxovi (postapokalyptický film, pozn. Red.), Zda budeme jako poslední přeživší, " popsal.

Thorson se po návratu do běžného světa lidé jeví jiní. "Všiml jsem si, že jsou v obchodě úzkostnější, tak si je nepamatuji."

Zdroj: 1

Loading...
loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.