Print this page

„Zakázané“ snímky největšího syrského města Aleppo z dob „diktatury“ a „demokracie“

By  úno 16, 2019

Jak jsme zdokumentovali loni na podzim v článku “Syria Showdown: Russia, Iran Rally Forces, US Rearms Rebels As ‘Promised’ Battle For Aleppo Begins,” největší město Sýrie patří mezi nejhůře válkou postižená městská centra v posledních 5 letech.

Loading...

Nyní jsou opět oči celého světa upřeny na Aleppo, které by mohlo vejít to historie jako místo, kde začala 3. světová válka, a tak si myslíme, že je vhodná doba přinést tyto obrázky „předtím“ a „poté“. Je tam vidět, jaký byl život ve městě za „brutální diktatury“ Bashara al-Assada, a jaký je život nyní, když USA exportovaly do Sýrie demokracii. 

Autokracie:

Demokracie:

Autokracie:

Demokracie:

Autokracie:

Demokracie:

Autokracie:

Demokracie:

Autokracie:

Demokracie:

Yes we can ... Ano, my můžeme ... zničit celý Střední východ.

h/t: @BBassem7 and @lika__333

Destrukci města zdokumentoval již v roce 2012 Newsweek v sérii silných a nesmazatelných obrazů (http://europe.newsweek.com/syria-war-bombing-aleppo-331743?rm=eu ), a možná nejsilnější z těch snímků byl tento.

 

Význam  boje o město:

Znovudobytí města je kriticky významné pro znovunastolení moci Bashara al-Assada.

Pokud bude Aleppo osvobozeno, povstání nebude nikterak rozdrceno. Alawitská vláda bude mít opět pod kontrolou městskou páteř západu, a z širší perspektivy je důležitější, že Írán by zaznamenal významné vítězství ve snaze zachovat šíitský půlměsíc, nemluvě o svých zásobovacích spojeních s Hizballahem.

Vítězství v Aleppu by popřelo prohlášení USA, že Vladimír Putin byl předurčen k tomu, aby se dostal v Sýrii do ošemetné situace , a Rusové by zaznamenali významný geopolitický převrat tím, že by efektivně nahradili USA jako loutkovodičskou velmoc na Středním východě.

Pokud jde o monarchie Zálivu, zánik sunnitského povstání v Sýrii by byl pro ně hořkou pilulkou. Snaha potlačit vliv Íránu by byla navždy v paměti jako žalostná porážka a Teherán by se mohl sektářsky chvástat nad Rijádem, podobně jako nyní, když jsou odstraněny mezinárodní sankce a Írán zvyšuje produkci ropy crude.

Bitva o město je tak důležitá, že velitel íránských speciálních jednotek Quds, Qassem Soleimani, sám osobně dohlížel na počáteční stádia postupu z Latakie na sever. Loni v listopadu se sice jakoby vytratil, avšak před pár dny se opět vynořil na manifestaci oslavující Islámskou revoluci. https://twitter.com/thekarami/status/697773740625498113

Zdroj: 1, 2

Loading...

Zdroj: 1

loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.