Print this page

Žena se vydala stopem, aby ukázala mírumilovnost a laskavost islámu, poté byla znásilněna a zavražděna

By  bře 13, 2018

Přinášíme osm let starý, ale stále šokující, smutný příběh, který by měly být sdílen a měl by se dostat do podvědomí co nejvíce lidí. Italská žena, která chtěla cestou autostopem z Itálie do Palestiny „podporovat světový mír“ byla znásilněna a zavražděna muslimem již v Turecku. The New York Times dodal, že nahé tělo Giuseppiny Pasqualino di Marineo, známé také jako Pippa Bacca, bylo nalezeno v křoví poblíž města Gebze.

Loading...

Pippa řekla, že chce ukázat, že může mít důvěru v laskavost a mírumilovnost místních lidí. Turecká policie však již sdělila, že v souvislosti s její vraždou zadržela muže, který ji přivedl k mrtvému tělu. Paní di Marineo podnikala cestu stopem na palestinská území s kolegyní umělkyní v rámci projektu „Nevěsty na Tour“. Oddělily se v Istanbulu a plánovaly se sejít v Bejrútu.

Pippa di Marineo byla naposledy spatřena 31. března 2008 v Gebze. Italská ambasáda sdělila, že policie vysledovala muže, když dal novou SIM kartu do mobilního telefonu zavražděné ženy. Místní média označila podezřelého pouze iniciály MK a sdělila, že již dříve byl odsouzený za krádež.

Žena cestovala stopem po Balkáně a Středním východě, aby ukázala světu, že muslimové jsou mírumilovní a není třeba se bát osobního setkání s nimi i pro samotnou stopařku. Jenže … To co se stalo je naprosto nechutné. To nemá místo v našem moderním světě, stejně jako skutečnost, že o tomto činu neproběhlo žádné významnější zpravodajství.

„Rodina si ji chce pamatovat v radostné náladě,“ řekla Silvia Moro, kolegyně, která vyrazila s paní Bacca na projekt „Nevěsty na Tour“. Cestou přes téměř tuctu zemí na Balkáně a na Středním východě chtěly zdůraznit, že je možné „překonání rozdílů mezi jednotlivci a kulturami“. “ Osobní setkání s lidmi bylo klíčové,“ dodala.

Cesta Pippy Bacca byla násilně ukončena již v Turecku u obce Gebze, asi 40 mil jihovýchodně od Istanbulu. Nezaměstnaný muž, Murat Karatas, se přiznal k zabití krátce poté, co polici navedl k místu nálezu ženiny nahé mrtvoly.

Při identifikaci mrtvé řekla její sestra novinářům, že Pippa vyjela po Středním východě autostopem, aby si sama ověřila a ukázala světu, že muslimové jsou mírumilovní. 

Přijímání vyjížďky autem s cizími lidmi bylo rozhodující pro úspěch celého počinu, řekla dále Silvia Moro. V prohlášení umělců na webových stránkách, bridesontour.fotoup.net píše: „Stopováním jsme se rozhodly mít víru v jiné lidské bytosti a člověka, jako malého Boha, který odměňuje ty, kteří v něj věří.“ Dále pak vysvětluje: „Je to špatný způsob, jak cestovat, ale my jsme chtěly zdůraznit, že nelze podporovat lásku mezi lidmi, pokud jste zalezlý v business třídě. Nemůžete jet na, řekněme, Mauritius, a jíst těstoviny. Nebudete rozumět lidem, dokud nedojde mezi nimi na lámání chleba, protože je to o malých odlišnostech, ve kterých najdete podobnosti.“

PS: V těchto dnech je tomuto příběhu právě osm let a mohly by se z něj poučit i mnohé naše domácísluníčkářské aktivistky, které podobně naivním způsobem chtějí zachraňovat svět. Bohužel v našich médiích o něm relevantní zmínky nenajdete. Tak jej udádíme alespoň zde a nyní. Poučí se některá z vítaček jiných kultur?

Zdroj: pp.cznews.bbc.co.uk

Loading...

Zdroj: 1

loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.