Print this page

Ano, klidně dám povel shodit atomovku na nevinné civilisty, řekla nová britská premiérka

By  čec 19, 2016

Nová britská premiérka Theresa May (59) možná dostane přezdívku „Krvavá lady“. Na dotaz, zda by zabila jaderným úderem stovky tisíc nevinných civilistů, totiž bez zaváhání odpověděla, že ano. Předešlí ministři se přitom této otázce vyhýbali a přímou odpověď neposkytli. Ve svém projevu následně zařadila Rusko a Severní Koreu do jedné kategorie, obě země označila za „hrozbu“.

Jako hrozbu pro životy Britů pak označila Rusko a Severní Koreu. „Hrozba ze zemí jako Rusko nebo Severní Korea je velmi reálná. Musíme být připraveni odrazit nebezpečí ohrožující naše životy a těch generací, které se teprve narodí,“ myslí si britská premiérka. Takovéto uvažování ovšem ostře odsoudil šéf opozičních labouristů Jeremy Corbyn (67). „Co je to vlastně za hrozbu, které čelíme, že je nutné zabít milion lidí? Není to hrozba Islámského státu… Chtěl bych říci, že já bych se nerozhodl zabít miliony nevinných lidí. Nevěřím, že hrozba masové vraždy je způsob, jak budovat mezinárodní vztahy,“ prohlásil Corbyn.

Zdroj: tv.cz

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.