Print this page

Pravý důvod, proč jsou USA nervózní. V Sýrii mají 5 tisíc amerických instruktorů

By  říj 12, 2016

V Sýrii včetně Aleppa a okolí se nachází 5.000 amerických instruktorů, proto USA kvůli bombardování tak vyšilují. Debata v ruské TV, 10. 10. 16, cca od 5:55:

Sergej Železnik, zástupce sekretáře generální rady politické strany Jednotné Rusko:

"V Sýrii je humanitární tragédie.

Vybízeli jsme USA, aby vyzvaly své skupiny, které kontrolují, k tomu, aby odešli od cesty, aby tudy mohly projíždět humanitární konvoje a aby mohlo odejít civilní obyvatelstvo.

My jsme ze své strany domluvily syrské armádě a oni od cesty odešli, ale vaši bojovníci neodešli a pokračují ve vraždění civilistů kteří se snaží dostat z obklíčených částí Aleppa. Co k tomu říci?"

Americký novinář Bohm:¨

"Mnohokrát jsem říkal: Aby bylo možné oddělit umírněnou opozici od Al-nusry, je nutné ukončit bombardování."

Sergej Železnik:

"Vy jste to nebyli schopni udělat za celý rok. V průběhu roku jsme prosili, abyste nám dali mapu rozmístění těch skupin, které se nachází pod vaší ochranou - tu umírněnou opozici. Vy jste nám nebyli schopni dát údaje o jejich rozmístění.Proto hovořím o vašich zájmech. Jde o to, aby se nepletli s bojovníky ISIL a Al-nusry.

Ale chci říci, že je to ještě horší, protože se na území Sýrie, včetně Aleppa a jeho okolí, nachází více než 5.000 vašich vojenských specialistů, vojáků USA.

A když hovoříte o tom, že máme přestat s bombardováním, protože to zabíjí teroristy, máte ve skutečnosti obavy, aby nezahynul někdo z vašich amerických instruktorů...."

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.