Print this page

Macek pátral, kde berou Evropské hodnoty peníze. A výsledek stojí za to...

By  pro 15, 2016

Praha - Think tank Evropské hodnoty je kromě své práce znám i tím, že jej nemá příliš v lásce hradní mluvčí Jiří Ovčáček, potažmo prezident Miloš Zeman. Komentátor Miroslav Macek se zaměřil na to, kde bere na svou činnost organizace peníze, a zjistil zajímavou věc.

Macek tvrdí, že think tank Evropské hodnoty podle své výroční zprávy dostal v roce 2014 od Ligy lidských práv přes 675 tisíc korun. Podotkl však, že tato částka nijak nefiguruje ve výroční zprávě Ligy lidských práv. "Za rok 2015 uvádí výroční zpráva Think tanku příjem přes 625 tisíc korun od Ligy lidských práv, ta však do dnešního dne výroční zprávu za rok 2015 nevydala. Něco tady velmi smrdí, zdá se..." dodal.

"Dva vědecko - technické parky, které dostaly maximální 300milionovou dotaci, už zkrachovaly. Třetí k tomuto osudu míří a čtvrtý - tentokrát zadotovaný „jen" 230 miliony - vyšetřuje policie. V dalších podnikatelských inkubátorech potom často sídlí firmy, které mají k inovacím hodně daleko. Tolik stručná zpráva. Zbývá jen dodat, že jakákoliv státní dotace připomíná transfúzi, která by probíhala z pravé ruky do levé, přičemž by se většina krve rozbryndala po podlaze," pokračuje ve svých glosách Macek.

"Není nejvyšší čas začít si „přeanalyzovávat" veškeré své životní zkušenosti a znalosti? Zdá se, že to teď začíná být všeobecně v módě. Za mého mládí se té metodě říkalo „použití bulharské konstanty": vezmete fakta, která jsou k dispozici, vynásobíte je bulharskou konstantou a hned máte fakta, která potřebujete..." píše na svém webu Viditelný Macek.

"Zdá se, že vládu a poslaneckou sněmovnu obsadila skupina šílenců, kteří pokládají zbytek občanů za nesvéprávné jedince, kterým musí čím dále tím více věcí nařizovat a zakazovat. Samozřejmě vždy s halasným pokřikem o konání dobra. Přitom nejhorším výsledkem této jejich činnosti nejsou ty příkazy a zákazy jako takové, ale setrvalý přesun odpovědností z občanů na stát a tedy vytváření manipulativně řízeného stáda," glosuje komentátor.

"Soudruzi, pochopte, že hospoda už není státní, ale soukromý podnik. Nikdo vás navíc nenutí do zakouřené hospody chodit! Uvědomujete si vůbec, jak máte tím bolševismem stále prolezlou hlavu?" ptá se spoluzakladatel ODS.

"Udavači prožívají krásné dny. Všechny jejich sny se po EET a "Protikuřáckém zákonu" stávají skutečností," tvrdí na svém webu Macek.

Tak dlouho nás straší, že společnost pomalu hnědne, až jsme si zapomněli všimnout, že mezitím rychle zrudla.

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.