Print this page

Vymývání mozků bude pokračovat! EU spouští další velmi zvláštní projekt...

By  pro 20, 2016

Evropská komise vytvořila sbory mladých dobrovolníků s cílem posílit jednotu Evropské unie. Mladí lidé budou podporováni, aby se pohybovali v rámci Evropy až po dobu jednoho roku s cílem účasti v systémech sociálního zabezpečení.

Nezaměstnanost mladých lidí v některých členských státech EU dosahuje až 46,5 procenta. Komise proto vypracovala program pro mladé Evropany ve věku od 18-30 let, na jehož základě mohou získat místa podporovaná různými granty.

Komise doufá, že se do sboru zapíše až 100.000 mladých do konce roku 2020 s cílem podporovat solidaritu mezi členskými státy tím, že budou pomáhat při řešení národních krizí.

Vytvoření sboru nejprve ohlásil předseda komise Jean-Claude Juncker v jeho projevu o stavu Unie. Dobrovolníci budou mít hrazeny cestovní pojištění a náklady z grantů, jakož i životní náklady a "kapesné", zatímco účastníci stáží a učňovských programů dostanou mzdu. Organizace NGO Mladí evropští federalisté (JEF) uvedla, že vítají sbor jako účinný nástroj pro posílení občanské angažovanosti mladých lidí.

Rozumíme-li tomu správně, pak mladí místo aby si hledali trvalé pracovní místo a snažili se o zapojení do pracovního procesu, budou se za peníze daňových poplatníků poflakovat po celé Evropě a zapojovat se do jakýchsi podivných, uměle vytvořených programů.

Co k tomu dodat!?

Zdroj: 1

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.