Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Když doktor viděl zuby 3letého chlapce, rozhodl se přes sociální síť varovat všechny rodiče...

By  úno 07, 2017

Všichni víme, že zdraví našich zubů je důležité. Ale něco vědět a dodržovat to, není ta stejná věc. A co je ještě důležitější? Zdraví a péče o zuby našich dětí.

Výskyt zubního kazu u dětí se začíná šířit jako epidemie. Lékaři na Novém Zélandu museli vytáhnout 11 zkažených zubů tříletému chlapci, protože byly úplně shnilé! Je všeobecné známo, že kazy způsobují sladkosti a sladké nápoje a jinak tomu nebylo ani v případě tohoto chlapce.

Zkuste si spočítat, kolik litrů sladkých limonád a cukrovinek vaše dítě během dne zkonzumuje? A uvědomte si, že některé z těchto věcí jí klidně i vícekrát denně. Jediným klíčem pro vyřešení tohoto problému je úplné odstranění sladkostí a sladkých nápojů z jídelníčku vašeho dítěte.

Také je opravdu důležité, aby si vaše děti čistily zuby minimálně dvakrát denně, každé ráno a každý večer. To, co se děti naučí jako malé, si dále přenesou do dalšího vývoje jejich života. Péče o zuby je důležitá a léčba zkažených zubů je bolestivá, nebezpečná a finančně nákladná.

Pochopitelně jsou to všechno věci, které už jistě znáte, jen není na škodu si je občas znovu připomenout a poukázat na to, že hrozby, které se za nedodržování těchto pravidel skrývají, jsou pořád tady!

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.