Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Odvetný útok muslimů v Ugandě. Chcete křesťanství? Zabijeme, znásilníme

By  úno 07, 2017

Událost, která se stala již před měsícem se až nyní dostala do pozornosti mezinárodních médií. Přibližně 90 muslimů vtrhlo do křesťanského kostela ve východní Ugandě, zbili a svázali přítomné muže a znásilnili přítomné křesťanské ženy.

Podle člena kongregace, který z kostela utekl, jeden z útočníků křičel: „Pryč s pastorem, který konvertuje naše muslimy na křesťanství." Po útoku našli členové církve letáky, obviňující pastora z obracení muslimů na křesťanskou víru a vyhrožující dalšími útoky.

K incidentu došlo večer 5. ledna, ale až nyní se dostal do pozornosti mezinárodních médií. Pastor z kostela je stále nezvěstný, stejně jako 8 dalších křesťanů z jeho kongregace, kteří byli unesli spolu s ním. „Nevíme, co se s naším pastorem stalo. Možná ho zabili, nebo jej drží v zajetí," řekl reverend Musa Mukenye, který má na starosti několik kostelů v oblasti.

Když dav zaútočil, v kostele se nacházelo kolem 50 mužů a 30 žen, kteří se modlili. Dva útočníci zamkli dveře kostela ještě před tím, než zbili muže a znásilnili ženy, které byly následně ošetřeny na klinice ve městě Katira. Podle zpráv přišla policie až dvě hodiny po začátku útoku.

Nebylo to poprvé, kdy byl kostel napaden ze strany místních muslimů. Ještě dříve, skupina muslimů házela kameny na střechu kostela, aby přerušili modlitby 500členné kongregace.

Pastor Mukenye vyzval komunitu křesťanů, aby nereagovali násilím, ale nechali spravedlnost na policii. „Tento čin je zlo a policie by neměla ochabovat, dokud nebudou útočníci zatčeni," řekl.

I když je Uganda přibližně z 85% křesťanská a pouze z 11% muslimská, jsou oblasti, kde je mají muslimové většinu. Sem spadá i oblast, kde došlo k útoku na kostel.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.