Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Křesťané se nechtěli modlit k Alláhovi, skončili v moři

By  úno 23, 2017

Palermský soud odsoudil šest žadatelů o azyl na 18 let ve vězení za to, že vhodili devět křesťanských uprchlíků do moře, kde se utopili.

Obžaloba chtěla, aby hlavní obžalovaný dostal doživotní trest za mnohonásobnou vraždu, napsal italský deník La Repubblica.

Na palubě lodi, která plula z Libye do Itálie v dubnu 2015 bylo 15 muslimů, především z Pobřeží slonoviny, ti měli z náboženských důvodů srazit a potom hodit do moře devět křesťanů, šest Ghaňanů a tři Nigerijce.

Křesťané byli nuceni, aby se modlili k Alláhovi, uvedl svědek. "Ti, kteří odmítli byli vhozeni do vody." Osm obžalovaných bylo propuštěno, soud odsoudil pašeráka ke čtyřem letům vězení.

Tři obžalovaní měli přitěžující obvinění z náboženské nenávisti, ale pro nedostatek důkazů je soud osvobodil. "Výpovědi byly protichůdné," uvedl obhájce obžalovaného,“ ačkoli na lodi došlo k boji, nešlo o náboženství.“.

Podobný případ byl souzen ve Španělsku, kde bylo do Středozemního moře vhozeno šest křesťanů.

Katolický kněz z Nigérie se začal modlit a muslimský kapitán a kormidelník ho začali mlátit dřevěnými trámy, prý z důvodu, že když se začal modlit, tak se začaly zvětšovat vlny. Kdo na lodi měl jako symbol kříž byl potom hozen do moře.

Kormidelník později zemřel ve vězení a trestní stíhání bylo vedeno pouze proti kapitánovi. Španělský státní zástupce požadoval 15 let vězení za šest nábožensky motivovaných vražd.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.