Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Revoluční zpráva pro milovníky masa: Jsme na počátku nové éry stravování

By  bře 26, 2017

Poprvé v historii se laboratorním vědcům podařil experiment, který může způsobit revoluci v potravinářském průmyslu. Jednou provždy by lidstvo mohlo přestat řešit problém, se kterým se neumí vyrovnat mnozí vegetariáni - zabíjení zvířat.

Startupová potravinářská technologie ze San Francisca Memphis Meats oznámila, že disponuje novou metodou, pomocí které je možné "vypěstovat" maso v umělých laboratorních podmínkách. Podařilo se jí totiž vytvořit kuřecí a kachní řízky aniž musela připravit o život jediného tvora.

Lidé stojící za startup tvrdí, že dokáží vytvořit buňky masa v laboratoři, které mají chuťové kvality originálního masa. Cílem startup je převrat v potravinářském průmyslu, protože maso z laboratoře by mohlo nahradit maso miliard zvířat, jejichž osudem je nakrmit hladové lidstvo.

Je to také skvělý způsob, jak se vyhnout nákladům na krmení zvířat či nakládání s odpadem. Myšlenka se líbí i neziskové organizaci Lidé za etické zacházení se zvířaty (PETA), která výzkum finančně podpořila. Kromě zmíněného startup experimentuje s laboratorní výrobou i nizozemská společnost Mosa Meats, která kultivuje hovězí maso.

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.