Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Okamžitě zrušte dovolené, vyzvaly úřady! V oblíbené destinaci Čechů hrozí útoky

By  bře 31, 2017

Turisté mířící do oblíbených letovisek poblíž Rudého moře by měli být na pozoru. Podle izraelské vlády hrozí v oblastech, které jsou hojně navštěvovány i Čechy, teroristické útoky Islámského státu. Mezi ohrožené destinace patří například Hurghada nebo Luxor.

Izraelský protiteroristický úřad podle serveru The Telegraph oznámil, že existuje akutní hrozba teroristického útoku zaměřeného na oblast Rudého moře. Týkat se má zejména destinací Šarm aš-Šajch, Hurghada, Marsa Alam či Luxor.

Šéf izraelského protiteroristického střediska Eitan Ben-David pro server uvedl, že vláda je přesvědčena o vážnosti hrozby. V oblasti známé jako Jižní Sinaj se podle něj nacházejí v stovky turistů a další tisíce chtějí přicestovat.

Lidé by podle protiteroristického střediska měli své dovolené zrušit a pokud se v destinacích už nacházejí, měli by zvážit brzký návrat domů. Rozsah hrozby není specifikován, údajně má ale za chystaným útokem stát Islámský stát.

Egyptské destinace jsou přitom mezi Čechy velmi oblíbené. Strach z teroristických útoků navíc polevuje a zatímco loni se dovolené v Egyptě podílely na prodeji first minute zájezdů jedním procentem, letos je to sedm procent. Vyplývá to z vyjádření Čedoku pro ČTK.

V některých oblastech včetně Káhiry ale přesto může docházet k teroristickým útokům. Ministerstvo zahraničních věcí proto doporučuje cestovat do Egypta pouze v odůvodněných případech. Bezpečnostní situace v turistických letoviscích na jižní Sinaji, jako právě např. v Hurghadě, Marsa Alam či Šarm aš-Šajchu, je ale podle MZV v současné době klidná.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.