Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Ztroskotal člun migrantů: O život mohlo přijít až 146 lidí

By  dub 03, 2017

ŘÍM - Až 146 migrantů mohlo přijít o život při dnešním ztroskotání člunu, který vyplul z přístavu Sabri na západě Libye. Informoval o tom Úřad Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR). (ilustrační fotografie)

Předpokládaný počet obětí se zakládá na tvrzení 16-letého teenagera z Gambie, zřejmě jediného člověka, kterému se ztroskotání podařilo přežít.

Gumový člun měl podle jeho tvrzení vyplavat ze Sabráty před dvěma dny a ztroskotat v Středozemním moři během plavby k břehům Itálie. Na jeho palubě mělo celkově nacházet 147 osob včetně pěti dětí a několika těhotných žen. Gambijské teenagera, kterému se po ztroskotání podařilo udržet na palivové nádrži, zachránila loď s pracovníky německé nevládní organizace. Následně ho předala italské pobřežní stráži, uvedla Mezinárodní organizace pro migraci (IOM).

Mladíka, který si kvůli špatnému duševnímu rozpoložení nepamatoval podrobnosti plavby, hospitalizován v noci dnešek v nemocnici na italském ostrově Lampedusa. Do Itálie přišlo za první tři měsíce letošního roku přibližně 22.000 uprchlíků a migrantů, dalších zhruba 590 se během plavby utopilo, uvedla v úterý IOM.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.