Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Papež František: Evropa je jako Sára, neplodná žena Abraháma, kterou oplodní uprchlíci

By  dub 17, 2019

Papež František spustil vlnu kritiky na svoji osobu, když pro jeden italský deník prohlásil, že je Evropa jako Sára, neplodná žena Abraháma, kterou uprchlíci oplodní.

Loading...

Toto vyjádření Papeže Františka spustilo vlnu kritiky od občanů Evropy, kteří ve většině případů zásadně nesouhlasí s příjímáním uprchlíků a jsou tímto výrokem pohoršeni. V rozhovoru pro italský deník Corriera della Sera papež František definoval uprchlíky mířící z blízkého východu do Evropy jako ty, kteří vrátí Evropu do původní demografie a časů plodnosti.

Během kontroverzního vyjádření pro italský deník přirovnal papež František Evropu k biblické ženě Sáře, jenž byla manželkou Abraháma a zázračně porodila ve starším věku. Evropa se nejdříve zděsí z této situace, ale ve skrytu duše bude ráda že je těhotná, přirovnává papež dnešní situaci k bibli.

Evropa se může a musí změnit, podle názoru papeže. Evropa se také může a musí reformovat. Pokud nejsme připraveni ekonomicky pomoci zemím, ze kterých každým dnem přicházejí do Evropy uprchlíci, musíme tento problém vyřešit jako velkou výzvu, jenž je v první řadě humanitární. Takto okomentoval uprchlickou krizi ve svém rozhovoru pro italský deník papež František.

Zdroj: 1

Loading...

Zdroj: 1

loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.