Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Šárka Grossová poprvé promluvila. Na kameru řekla o zmizelých milionech, jak se seznámila se Standou i jaké bylo jeho umírání. A co nás nejvíce překvapilo…

By  kvě 12, 2017

Vdova Šárka Grosssová si v době, kdy její muž umíral i poté, uložila bobříka mlčení. Teď poprvé promluvila, nevyhnula se žádné otázce, jen bylo patrné, že o penězích se jí mluvit moc nechce. „Já mám děti, ty máš politiku, domluvili jsme se, a naše manželství tak drželo pohromadě,“ popsala pro sérii Dramatické osudy na Playtvak.cz, jak to u nich doma chodilo.

Promluvila i o nástupu nemoci ALS u manžela Stanislava Grosse. Prý to začalo jedním prstem a strašně rychle pak přišla smrt.

Přesto, že se série internetové televize jmenuje Dramatické osudy, Šárka mluvila klidně, kultivovaně, až noblesně, nehrála na city, i když při popisu posledních dnů jejího muže jí trochu zvlhly oči, dokonce když vyprávěla, jak na ni nevybíravě útočili novináři, nezvýšila hlas. U slečny, kterou expremiér poznal jako servírku a média jí vykreslovala celá léta coby ordinérní blondýnu s podivnými známými typu majitelka bordelu Libuše Barková, je to docela překvapující. Byť to s tou servírkou také vysvětlila, dělala ji prý jen velmi krátce, ve skutečnosti je profesí učitelka v mateřince. Ale médiím prý více vyhovovalo představovat ji takto, jak klidně, bez hořkosti poznamenala.

Vyprávěla o svém dětství, o tom, jak se seznámila s manželem, který ji zaujal tím, že se prý pořád smál. Původně si myslela, že je to nějaký úředníček, když zjistila, že je poslanec, moc se jí to nelíbilo…Pak už přišla řeč na premiérovu nemoc: „Vše začalo tak, že Standovi odešel prst. Začalo to banálně a my si dělali srandu z toho, co to vlastně je,“ řekla s tím, že tehdy vůbec netušila, co to je vlastně za nemoc. Pak ale začalo být o ALS hodně slyšet – a ze všech stran.

„Přišlo to zrovna v období, kdy na sociálních sítích běžela takzvaná kyblíková výzva proti této nemoci, a já to brala, že nám to má něco říct,“ zavzpomínala Grossová, která spolu s manželem hledala nejrůznější doktory a léčitele. Odmítala skutečnost, že se jedná o nevyléčitelnou nemoc. Do poslední chvíle všichni doufali, že se lék nakonec najde. „Je to pro mě nejhorší nemoc, kterou jsem kdy poznala. Mozek Standovi fungoval na sto procent do poslední chvíle. To bylo nejhorší. Byl zavřený ve svém těle. Bylo to těžké i pro dcery a já si kvůli této nemoci hodně věcí uvědomila,“ zamyslela se smutně vdova.

Ještě před smrtí mu stihla splnit několik přání. „Snažili jsme se ještě rychle někam vyjet. Jeli jsme rychle do naší Itálie, kam jsme jezdili každý rok. Pak mi říkal, že by chtěl do Disneylandu. Tak jsme mu to s holkami splnily," vyprávěla. „Žijeme v uspěchané době, měli bychom si víc vážit vztahů. Všechno jsme si stihli se Standou vyříkat, všechno, co jsme spolu prožili. Nedá se s tím smířit, bylo to tak strašně rychlý,“ dodala vdova Šárka, která by byla ráda, aby se už konečně skončilo dědické řízení a všechno vyřizování a ona se mohla vrátit zpátky do práce, kde má přátele, jde o podnikání s kosmetikou Amway, jak prozradila na závěr.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.