Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Invaze stovek muslimů v ulicích v Cagliari...

By  čen 01, 2017

Sardínie - Cagliari. Stovky muslimů se modlilo v ulicích v Cagliari. Místní obyvatelé se obtížně dostávali do svých příbytků, často museli přelézat boty a lidi před vstupními dveři. Senegalci zaplavili město - pochod Al mouridiyya.

V pátek, ve svatý den islámu, se ve 13 hod. změnila ulice a okolí via College v „provizorní mešitu“

Počínaje 12 hodinou dobrovolníci pokládají koberečky na ulici. Pak přijde několik stovek věřících.

Všichni muži, protože islám nedovoluje aby se muži a ženy modlili společně. V mešitách jsou modlitební místnosti rozděleny mezi pohlavími.

Většina mladých chlapců bylo oblečených v západním stylu, jiní nosí tradiční oděv.

Tato akce přilákala pozornost kolemjdoucích.

Během asi 20 minutové motlitby se místní obyvatelé obtížně dostávali do svých příbytků, často museli přelézat boty a lidi před vstupními dveři.

Na Sardinii je asi 33.000 muslimů, z toho 5000 pouze v provincii Cagliari.

Občané mají obavy, protože ve městě Cagliari se jedná o se případné výstavbě mešity.

Na toto téma se například vyjádřil na svém Fb profilu Daniele Caruso, který se se svým hnutím Movimento Sociale Sardo velmi angažuje ve své rodné oblasti: ,,Bojím se šíření islámu v našem domově. Co si o tom myslíte?”

Cituji jednu z odpovědí, kterou napsal čtenář Roberto Pilosu : ,,Invaze již začala a my jen hledíme ... ve své zemi zabíjejí křesťany a my si je vozíme domů "...

31.05.2017 Cagliari. Dnes se konala manifestace Senegalců na památku Cheik Amadou Bamba zakladatele Al mouridiyya, Sufi - náboženství inspirované islámem . Senegalci prý touto manifestací nesou poselství, že islám znamená mír...

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.