Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Švédskou policii napadla stovka maskovaných migrantů, místní obyvatelé mají strach

By  čen 22, 2017

Švédská policie ve městě Trollhättan musela čelit útoku až sta maskovaných mladíků, podle všeho migrantů. vyzbrojených holemi a pálkami. Stalo se tak ve čtvrtek během nepokojů na předměstí Kronogården, informuje švédský list Aftonbladet.

Maskovaní mladí migranti napadli policisty během druhé noci výtržnictví v této oblasti. Napadli také policejní vozidla a prořezali pneumatiky dvou policejních aut. Podle deníku byl při nepokojích zadržen pouze jeden muž.

Situace údajně dramaticky eskalovala poté, co se několik mladíků pokusilo přímo na ulici podpálit pneumatiky a ochranka zasáhla, aby uhasila oheň. Strážný byl poté napaden, mladí lidé pak na něj házeli kameny.

Peter Asp, komunikační důstojník pro město Trollhättan, řekl, že nepokoje vypukly kvůli „mocenskému boji o území v okrese“ mezi soupeřícími gangy. Tvrdil, že mladí muži zapojení do nepokojů byli somálští přistěhovalci, zatímco policie pouze konstatovala, že muži pocházejí ź arabsky mluvících zemí.

Policie věří, že nepokoje vyvolal incident, ke kterému došlo dříve tento týden, kdy ochranné služby odebraly rodičům několik děti. Správní soud rozhodl, že rodiče děti fyzicky i psychicky týrali.

Jeden z obyvatel popisoval nepokoje slovy: „Jelo policejní auto a oni na něj házeli kameny. Měl jsem trochu strach, je to opravdu těžké. Nemohu v noci spát, tu noc jsem spal jen tři hodiny.“

Útoky na policii na předměstích obávaných převážně migranty nejsou ničím neobvyklým. Dokumenty, které unikly z kanceláře švédského policejního ředitele a o kterých tento týden informovala tamní média, ukazují, že počet oblastí, které švédská policie klasifikovala jako „zranitelné“, se ve Švédsku zvýšil z 15 na 23 během dvou let.

Policie podle materiálu doufala, že díky zvýšení prostředků dojde ke snížení počtu „ohrožených“ oblastí – typicky jde o čtvrti hojně obývané migranty, které se dostaly na virtuální mapu takzvaných no-go zón kvůli nekontrolovatelnému obchodování s drogami, trestné činnosti gangů a náboženskému extremismu.

Tajná zpráva, která byla zpracována zpravodajským oddělením Národního operačního odboru Švédska (NOA) a ze které cituje deník Dagens Nyheter, ukázala, že donucovací síly nebyly ve snaze zastavit šíření kriminality a extremismu účinné.

Zdroj: 1

Loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.