Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Je*u všechny zm*dy, vytáhnu na ně kalach… Romové založili bezpečnostní firmu a jejich propagační video smetlo internet

By  čec 15, 2017

Nová bezpečnostní agentura Kotlár security s.r.o. začala nabízet svoje služby. Ovšem podle uveřejněných reklamních videí se nezdá, že by to majitel chytil za úplně správný konec. Ohání se kalašnikovem a tváří se „jako Allah“.

Spoty mají v jistém smyslu sílu – zaujaly i v redakci časopisu Reflex. Členové agentury se podle slov jejího majitele chovají slušně, tak proč se ohánějí zbraněmi…

Ulicí jednoho neidentifikovatelného sídliště se blíží tmavé auto, z jeho okýnek se line hiphop. Z vozidla vystoupí urostlý potetovaný Rom se zlatým křížkem na krku a pistolí v ruce. Ne, nejedná se o video záznam pořízený při policejním zásahu. Mužem, který sebe a své služby na videu prezentuje, je pan Kotlár, majitel bezpečnostní agentury „Kotlár Security SRO“. Při pohledu na člověka, který neohroženě máchá potetovanými pažemi a cílevědomě se zbraní v ruce propaguje svou firmu, se možná divákovi reklamního videa vybaví dvě asociace. Zaprvé tělocvična na dvorku nápravného zařízení a za druhé nevrlá ochranka některého z nočních klubů.

„Dobrý den. Takže domácí agentura Kotlár security se zakládá na spolupráci s vámi. Takže jelikož budete mít problém nebo jakejkoliv… ehm… extrémní zážitek, kterej budete chtít prožít se mnou, tak mi zavolejte na tohle telefonní číslo,“ říká ve spotu pan Kotlár a ukazuje na dveře svého vozu, kde je pod nápisem „Profi security, ochrana osob a majetku“ telefonní číslo natisknuté. Důrazná reklama je pro podnikatele důležitá, to je pravda. „O této firmě… ehm… se jelikož můžu zmínit tak, že…ehm… sme perfektní úroveň na vysoký potenciálu s lidma, takže spoléháme na vás a kdykoliv nás kontaktujte na toto číslo. Mějte se, Kotlár Security sro.“ Amatérské, chvílemi rozmazané video, pravděpodobně natočené na mobilní telefon, končí, a je na divákovi, jaký dojem v něm zanechalo, popřípadě, zda se rozhodne při nějakém „problému“ nebo „extrémní situaci“ služeb agentury využít.

Video neuniklo pozornosti časopisu Reflex. Redakce se s panem Kotlárem telefonicky spojila, aby zjistila přece jen více informací, než o které se majitel agentury podělil ve své reklamě. „Ehm… tak poskytuji služby takový, že hlídáme romský zábavy, hlídáme diskotéky, hlídáme festivaly, zábavy,“ vysvětloval v hovoru pan Kotlár. „A co kdyby si někdo objednal dát někomu přes držku?“ zajímal se reportér. „Ne, to my neděláme takovéhle věci vůbec. My jsme slušný a my děláme takhle prostě jenom, jako že prostě dáváme pozor, aby se nestal nějakej problém nebo něco,“ ujišťoval o profesionalitě svých služeb pan Kotlár.

Konec konců, proč by se tomu nemělo věřit? Každý nějak udělal svůj první krok a má-li začínající podnikatel vůli a tvůrčí nápady, jistě se dočká zasloužené odměny v podobě prosperující firmy. V tomto případě je však možná trochu zarážející zvolená marketingová strategie. Na jiném videu, které agentura uveřejnila na Facebooku, se pan Kotlár a jeho příznivci prezentují ve více než diskutabilním stylu. Za doprovodu hiphopové písně, která začíná slovy „Kalašnikov, kalašnikov“ se ukazují jako silná gangsterská banda. Pan Kotlár je oděn jak jinak než do barvy mstitelů – černé. V ruce drží opět zbraň a pokračující píseň nenechává případného zájemce o jím poskytovanou ochranu a řešení konfliktů na pochybách, že on je ten pravý: „Jebu všechny zmrdy, vytáhnu na ně kalach. Na sobě mám černý hadry a pohled jako Allah…“

Nežili bychom v srdci české kotliny, kdyby se sociálními sítěmi okamžitě po uveřejnění reklamního spotu neprohnala vlna reakcí. A nezdá se, že by diskutéři ocenili propracovanost reklamního počinu… „Ať jim tu živnost hned seberou nebo začnou hlídat v Bille z 9mm,“ zněl například jeden z příspěvků. „Chování řeznického psa s inteligencí dlažební kostky .... bože ... do čeho jsi vrazil duši,“ pohoršovala se uživatelka sociální sítě. „To je nějaká parodie, že jo?“ domáhala se odpovědi další. Na otázku by jí možná pan Kotlár odpověděl sám. Podle jeho odhodlání se zdá, že vše myslí naprosto vážně… A kdyby mu to s podnikáním přece jen nevyšlo, možná se díky svým videím zapíše nesmazatelně do historie internetu.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.