Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Rozstřílejte Merkelovou, naštval se aktivista a začal jí kvůli migrantům vulgárně nadávat

By  čec 26, 2017

Britská média upoutal polský pravicový aktivista a přistěhovalec Marian Lukasik, který patří k snad nejtvrdším kritikům německé kancléčky Angely Merkelové. Na internetu se šíří video jeho rozhovoru, na kterém mluví o fyzické likvidaci německé političky kvůli její přistěhovalecké politice. Informuje o tom server deníku The Guardian.

Na videu, které bylo pořízeno v červnu na demonstraci Britain First v Birminghamu, odpovídá Lukasik na otázky polské bloggerky Weroniky Kania spojené s migrační politikou Angely Merkelové.

Deník připomíná, že se video objevilo jen několik dní poté, co byl další muž s krajně pravicovými názory obviněn z plánování atentátu na francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, a rok po vraždě britské labouristické poslankyně Jo Cox, kterou zabil příznivec krajní pravice.

Lukasik (61) je polský státní příslušník, který žije v Enfieldu v severní části Londýna. Na dotaz o migrační politice německé kancléřky uvedl: „Ať soudruh Mauser promluví,“ zjevně tak odkazoval na německou samonabíjecí pistoli, jejíž zvuk pak také napodobil.

„Rozstřílet ji na kusy. To je jediné řešení. Pokud bude tato dě*ka dál ve vedení, bude se to jen zhoršovat. Budou další teroristické útoky a tak dále,“ tvrdí na videu. The Guardian poukazuje, že podle zákona z roku 1977 může člověk, které hrozí jiným smrtí, být odsouzen až na 10 let vězení.

To si zřejmě uvědomuje i Lukasik. „Půjdu do vězení za to, co jsem řekl. Nebudu první nebo poslední. Kdybych šel do vězení za to, že jsem říkal pravdu, je to podle mě v pořádku,'“ dodal.

Lukasik, bývalý mistr ve wrestlingu, kandidoval jako nezávislý člen rady v Enfieldu v roce 2014. Během kampaně Lukasik tvrdil, že chce pomoci cizincům. „My, cizinci, Angličané, musíme najít nějaké řešení, jak žít společně v míru,“ hlásal tehdy.

Teď však ale změnil názor a ostře se vyjadřuje především na účet muslimských přistěhovalců. Na videu také říká: „Jsem tu, abych vás varoval před islamizací.“ Tvrdí také, že muslimské gangy jsou zapojeny do „rituálního znásilňování“ mladých bílých dívek. Žádá proto, aby muslimové do země vůbec nebyli vpouštěni.

Redakce Guardianu oslovila přímo Lukasika, který následně popřel, že bych snad chtěl on sám Merkelovou zabít. Sám prý několik let žil v Německu, a když přijde řeč na kancléřku, je trošku emotivnější. „Nelíbí se mi, co udělala, protože do Německa přišlo mnoho muslimů a s nimi i teroristické útoky. Ale nezastřelil bych ji ani nikoho jiného,“ dušoval se polský přistěhovalec.

Dodal také, že se snaží hnutí Britain First shánět podporu mezi polskou komunitou v Británii. Někteří její příslušníci se již octli v hledáčku britské policie, třem z nich už byla zakázána účast na shromážděních Britain First. Zadržen byl také osmadvacetiletý kněz Jacek Międlar s údajně antisemitskými postoji a aktivista Piotr Rybak, který byl obviněn ze šíření nenávisti vůči židovské komunitě.

Rafał Pankowski z asociace Never Again Association, která sleduje krajně pravicové aktivity v Evropě, uvedl, že Lukasik představuje jen „špičku ledovce“, protože polská komunita ve Velké Británii čelí radikalizaci ze strany krajně pravicových skupin. „Je na čase, aby se britské orgány a organizace probudily a postavily se tomuto problému,“ dodal.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.