Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Dvoje největší britské noviny apelují na své občany, aby vyhledali nejbližší atomový úkryt

By  srp 11, 2017

Jak narůstá napětí mezi Spojenými státy a Severní Koreou, dva největší novinové plátky Británie varují své občany, aby se připravili na atomovou válku.

Noviny Metro a Sun publikovaly rozsáhlé články, ve kterých radí veřejnosti jaká opatření je třeba přijmout v případě Třetí světové války.

Sun poznamenává, že „Vláda USA nyní pracuje na novém varovném systému, aby připravila Brity na hrůzy jaderné války“. Doporučuje občanům vybudovat nouzové zásoby a najít umístění nejbližšího atomového bunkru.

Článek lidem také doporučuje, co dělat během jaderného výbuchu a po něm a jak se vyhnout jadernému spadu.

Noviny Metro odkazují na pokyny ministerstva vnitra „jak se chovat v případě jaderného útoku“ a dodává, „že by možná bylo vhodné se s nimi seznámit“.

„Dostat se do podzemí je vaše nejlepší šance na přežití, je třeba najít sklep nebo se schovat do podzemní stanice metra“, uvádí článek.

Obě noviny mají ve Spojeném království značný obrat. Metro je největší týdeník z hlediska denního obratu, který čítá téměř 1,5 milionu lidí. Sun je s denními náklady 1,47 milionu na druhém místě.

Metro jsou svobodné noviny, které jsou distribuovány do všech hlavních dopravních sítích Londýnu a ostatních velkých měst, přičemž zaměstnanci jsou čas od času placeni i za rozdávání kopií.

To, že dva nejčtenější britské plátky upozorňují lidi, aby si našli svůj nejbližší protiatomový bunkr je poněkud znepokojující, nehledě na nespočet falešných poplachů kolem Severní Korei.

Prezident Donald Trump včera varoval Kim Čong Una, že by mohl snadno potkat s „ohněm“, jestliže bude Severní Korea i nadále Spojeným státům vyhrožovat.

Severní Korea odpověděla pohrozením preventivních vojenských útoků na tichomořské území USA v Guamu a s příslibem toho, že „pevninu USA obrátí v dějiště jaderné války.“

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.