Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Bitva za Deir ez-Zor: Američané se snaží ze všech sil, aby zabránili vítězství Sýrie a Ruska

By  říj 10, 2017

Andrej Orlov na portáli RusVesna publikoval dnes ráno kratší materiál o poslednom dianí v Deir ez Zor. Mesto sa dostáva do čoraz podrobnejšej pozornosti svetovej tlače.

V okolí mesta totiž ruskí, sýrski a iránski vojaci likvidujú bandy ISIS a sýrske vládne jednotky obsadzujú ďalšie územia na východnom brehu Eufratu.

Američania sú v súvislosti s vývojom situácie v Deir ez Zor zaskočení rýchlosťou postupu sýrskych vládnych jednotiek a ich spojencov. Mesto je deblokované, predpokladá sa, že v najbližších týždňoch príde k rozhodujúcej fáze bitky.

ISIS v okolí Rakky prestal proti proamerickým členom “umiernenej opozície” bojovať a sťahuje všetky sily k Deir ez Zor. V meste Rakka ostávajú len zvyšky malých separátnych zoskupení ISIS, ktoré mienia pokračovať aj naďalej v boji proti Kurdom a proamerickým sýrskym zoskupeniam.

Deir ez Zor je poslednou oblasťou, v ktorej sa ešte snažia preformovať jednotky ISIS a zvýšiť svoju bojovú hodnotu. Nebyť amerického zasahovania v oblasti Deir ez Zor, posledné skupiny ISIS by už boli zlikvidované.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.