Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Egyptský právník řekl v televizi, že znásilnění odhalených dívek je „národní povinnost“

By  lis 02, 2017

Egyptský právník způsobil rozruch poté, co v televizi prohlásil, že je jeho “vlasteneckou a národní povinností” obtěžovat a znásilnit mladé dívky, které nosí odhalené oblečení včetně roztrhaných džín.

“Jste šťastní, když vidíte dívku jít po ulici s odhalenou polovinou zadku? Říkám, že když se dívka takto prochází, je vlasteneckou povinností jí obtěžovat a národní povinností jí znásilnit.”

Šokující poznámky zazněly v panelové diskusi vysílané televizí Al-Assema během debaty o chystaném zákonu o prostituci a vyvolaly pobouření po celé zemi. Egyptská ženská rada nyní plánuje proti právníkovi a televizní stanici podat žalobu.

Rada také vyzývá televizní stanice, aby nedávaly prostor kontroverzním osobám, které dělají poznámky, co mohou vyvolat násilí proti ženám.

Rozruch přichází po odhalení z minulého měsíce, že Káhira je nejvíc nebezpečným megaměstem na světě pro ženy, a situace se po povstání v roce 2011 ještě zhoršila.

Televizní kanál France 24 informoval, že Káhira je na tom z 19 světových megaměst v ochraně žen před obtěžováním a znásilněním nejhůře.

Studie z roku 2008 tvrdila, že 83 procent egyptských žen bylo sexuálně obtežováno, mnohé z nich denně, a 62 procent mužů obtěžování žen přiznalo.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.