Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Za to může Rusko! Za „akustické útoky“ na americké diplomaty, zní z americké rozvědky

By  pro 01, 2017

Americká rozvědka podezírá napojení Ruska na „akustické útoky“ na americké diplomaty v Havaně, informuje CBS.

Podle televizní zprávy si zaměstnanec Agentury USA pro mezinárodní rozvoj (AMP) a jeho choť stěžovali na symptomy podobné těm, co byly zaznamenány u diplomatů vystavených „akustickému útoku" v Havaně. Poněvadž má Rusko přátelské vztahy s Kubou a Uzbekistánem, mají zdroje CBS z bezpečnostních orgánů podezření, že na tyto útoky může být napojena Moskva.

Americké MZV nepotvrdilo zároveň fakt „akustického útoku" v Taškentu, i když oba postižení byli dopraveni do USA k lékařskému vyšetření. MZV USA předtím prohlásilo, že více než 20 zaměstnanců americké ambasády na Kubě bylo vystaveno „akustickému útoku" s použitím speciálních přístrojů. Koncem září zveřejnilo MZV varování, v kterém byly uvedeny symptomy postižených: ztráta sluchu, bolesti hlavy, slabost a špatný spánek. Havana prohlásila, že žádné důkazy vlivu podobné zbraně na diplomaty USA na Kubě neexistují.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.