Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Lesní školka, kojit 5 let, neočkovat, bylinky a olejíčky. I na neštovice. Která herečka je biomatka na druhou

By  pro 10, 2017

Herečka Michaela Badinková je jednou z těch, které se v mateřství vyloženě našly. Jde o matku poněkud alternativní, která odmítá léky a své dítě v školkovém věku stále kojí. Právě péče o děti byla hlavním námětem rozhovoru v magazínu Dnes.

Michaela je matkou tříleté Evelíny, kterou stále kojí, a šestileté Emíílie, které prý doposud nedostaly antibiotika: „Rodila jsem po třicítce, takže jsem chtěla být co nejvíc s dětmi jako mnohé matky v tomto věku. Nechodily tudíž do běžné školky pětkrát v týdnu, ale jen na dva dny do lesní školky. V běžné školce jsou děti nemocné pořád, tedy jsme se vyhnuli prostředí, kde si nemoci děti předávají každý den. A všechny rýmičky a kašlíky se dají krásně vyléčit bylinkami. Máme svoje domácí recepty, které fungují,“ prozradila svůj recept na pevné zdraví magazínu MF Dnes. Nepoužívá prý ani běžné léky na horečku: „Vyčkala jsem, až teplota sama klesne, nebo jsem pomáhala studenými zábaly s mátovým olejem, který si taky umí hezky poradit s horečkou. Někdy probdíte noc, ale stojí to za to. Lepší než hodit do těla paracetamol. Tělo samo zabojuje s bacily a imunita se vycvičí a posílí. Měli jsme zatím štěstí, že nepřišla závažnější nemoc,“ říká v magazínu MF Dnes.

Neštovice proběhly u moře

Neštovice prý vyléčila o dovolené: „Neštovice holky chytly letos u moře. Krásně jsme je vyléčili mořem a esenciálními olejíčky, které pupínky dezinfikovaly, a minerály z moře je bezvadně zahojily. Po šesti dnech bylo po neštovicích, přitom často se hojí třeba tři týdny. Máme výbornou dětskou lékařku, která je otevřená a do ničeho mě nenutí. Za celkovým zdravím dětí se podle mě skrývá jedna důležitá věc: rodinná pohoda. Když je doma pohoda a sranda, je to pro zdraví nejdůležitější. U nás zabírá taky mazlení. Když jsou děti nemocné, zjihnou, chtějí se tulit. Momentálně nejsem tak pracovně vytížená, takže vět-šinou můžu zůstat s dětmi doma, když je potřeba,“ uvádí v rozhovoru v magazínu MF Dnes.

Dětem nerada zakazuje

Michaela Badinková je zastáncem velmi tolerantní výchovy: „Pokud si k nám jdou pro pofoukání a pohlazení, znamená to, že ho potřebují. Rozhodně je tím nerozmazlujeme. Spartánská výchova je přežitek. Nikdy bych nekárala děti, když pláčou. Mají k breku svoje důvody, byt nám připadají banální a směšné. Rozhodně beru děti v emocích vážně,“ tvrdí. Zcela přírodně léčí i svého partnera, herce Jana Teplého mladšího: „Všemi mými hokusy pokusy, sirupy, bylinkami a čajíčky se vlastně léčí i on. Fungují na nás, v tomhle směru taháme za jeden provaz,“ říká o svém partnerovi Michaela Badinková. Její partner je ve výchově ten důslednější: „Já jsem v mnohém benevolentnější, často dětem ustupuju, nejsem důsledná, nerada dětem něco zakazuju,“ říká o sobě Michaela Badinková.

Rodina je teď na prvním místě

To, že je jejich maminka herečka, nepovažují dcerky Michaely Badinkové za nic pozoruhodného: „Neberou herectví jako výjimečné povolání. Evelínka chce být momentálně masérka a kuchařka. Dokonce nás prý bude zadarmo masírovat. Nebo se bude starat o koně. Uvidíme — zatím svá přání každý půlrok mění,“ vypráví Michaela Badinková. Tu vídáme v současné době na obrazovce celkem málo, Michaele to prý nevadí: „Žádným deficitem netrpím. Když jsem porodila, přeskládaly se mi hodnoty. Předtím byla moje pracovní doba šestnáct hodin denně. Pracovala jsem s milými lidmi, práce mě bavila, ale s dětmi to takhle dál nešlo. Pochopila jsem, že by děti musel vychovat někdo jiný. Teď si práci koriguju tak, aby mě uživila a aby mě bavila. Ale na prvním místě jsou děti a rodina.“

Michaela Badinková je další ze slovenských hereček, kterým se u nás vede tak dobře, že zde zapustily kořeny. Ostatně, Michaela má Prahu vyzkoušenou už ze studií, chodila na DAMU. Prvně se zde objevila v pokračování Básníků jako Zrzečka. Populární je také díky seriálům, hrála v těch nejsledovanějších, v Ulici, Ordinaci v růžové zahradě a Cestách domů. Michaela také zpívá, za roli Millie v Divotvorném hrnci byla nominovaná na cenu Thálie.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.