Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Vánoční poselství maďarského premiéra Orbána

By  pro 25, 2017

Ve svém vánočním poselství zveřejněném v maďarském deníku Magyar Idok premiér Viktor Orbán s poukazem na masovou migraci zdůraznil, že “ačkoliv bychom měli milovat své bližní jako sebe samé”, znamená to, že máme milovat své sousedy, ale také chránit svou vlast, národy, rodiny, kulturu, evropskou civilizaci.

Orbán zdůraznil důležitost křesťanské identity, která v Evropě rozhoduje o všem od narození po každodenní život až po smrt:

“Naše kultura je kulturou života. Naším počátečním bodem, alfou a omegou naší filozofie, je hodnota života, důstojnost každé osoby přichází od boha, bez toho bychom nemohli ctít lidská práva a další moderní fenomény. A to je to, na co se ptáme, zda toto může být importováno do civilizací postavených na jiných principech.”

“Základy evropského života čelí útoku. Nechceme, aby se naše křesťanské trhy přejmenovaly, a rozhodně nechceme utíkat za betonové bloky. Nechceme, aby naše křesťanské mše byly obklopeny strachem a nepohodou. Nechceme, aby naše ženy, naše dcery byly obtěžovány novoročním davem.”

“My, Evropané, jsme křesťané. Toto je naše, to je jak žijeme,” napsal Orbán, a dodal, že křesťanská kultura, stejně jako náš imunitní systém, se zdá být samozřejmá tak dlouho, dokud funguje, ale definitivně si všimneme její absence, když začne slábnout.

“Evropský imunitní systém je záměrně oslabován. Chtějí po nás, ať přestaneme být těmi, kým jsme. Chtějí, ať se staneme těmi, kým být nechceme. Chtějí, ať se smísíme s lidmi z jiných světů. Ve světle vánočních svíček zřetelně vidíme útoky proti křesťanské kultuře, pokusy rozvrátit Evropu. Chtějí vzít náš vlastní život a změnit jej v něco, co náš život není.”

Podle Orbána je nabízená alternativa, “osvícenější život”, druhem abstraktní utopie.

“Rok 2017 konfrontoval evropské země s historickým úkolem. Národní vlády zvolené svobodnými evropskými národy, svobodnými občany, musí křesťanskou kulturu chránit. Ne proti jiným, ale pro nás. Na ochranu našich rodin, národů, zemí, Evropy.”

Tento rok, podle premiéra Orbána, si někteří evropští vůdci mysleli, že problém neexistuje, jiní to považují za pokrok, někteří se vzdávají a další čekají na ostatní, aby problém vyřešili. Ale Maďarsko je jiné, napsal.

“Náš výchozí bod vždy byl, že máme právo na náš vlastní život. A pokud máme tu moc budeme jej chránit,” uzavřel premiér a slíbil, že jeho vláda udělá vše, aby Evropu zachovala evropskou.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.