Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Fitness aplikace pomohla s objevením vojenské základny USA

By  led 29, 2018

Experti na aplikaci Strava objevili vojenské základny několika zemí, včetně USA. Pohyb vojáků po místech dislokace prozradily fitness aplikace a mobilní zařízení, píše The Verge. (Foto Twitter/ Mr Ghostl)

Loni v listopadu zveřejnila fitness aplikace Strava, která umožňuje uživatelům sledování uražené vzdálenosti s pomocí dat ze satelitů, mapu s informacemi o pohybech majitelů milionů zařízení.

Na internetu si všimli neobvyklé aktivity v místech bojových akcí, včetně v Afghánistánu a Sýrii. Ve značných vzdálenostech od měst a dalších míst, kde se dají použít fitness aplikace, uživatelé objevili tratě, po kterých se zřejmě pohybují vojenské hlídky.

„Strava uveřejnila globální mapu… Vypadá pěkně, ale je to problém pro zachování tajnosti operace. Základny USA se dají snadno identifikovat," píše Nathan Ruser.

​„Americká letecká základna byla zřízena v roce 2016 nedaleko vesnice Sabit, 35 km na jih od Kobani, za účelem podpory operací Demokratických sil Sýrie proti IS," podělil se o výsledek pozorování Mr Ghostly.

​„Tady jsou hlídky kolem Mosulu (anebo to jsou místní obyvatelé, kteří pobíhají kolem svých domů)," ironizuje Tobias Schneider.

​Uživatelé poznamenali, že americké základny jsou na mapě vidět nejlíp. Zpozorovali rovněž aktivity zřejmě ruských a tureckých vojáků v Sýrii.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.