Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Migranti ve Stockholmu vraždili jako v hororu

By  led 31, 2018

Skupina migrantů byla odsouzena za trojici vražd z předměstí Stockholmu, kde byl nejprve zastřelen muž a po několika týdnech zavražděn svědek, který vše viděl, i se svou ženou. (Foto Sven Lindwall)

Hlavní postava vraždící skupiny a zločinecké scény v Hallonbergenu, Fouad Saleh (22), dostal za vraždy doživotí.

Vyšetřování první vraždy začalo v lednu 2017, když se v nemocnici objevil vážně zraněný muž a řekl, že byl postřelen v garáži, ale podařilo se mu uniknout. Poté byl prý střelen ještě jednou, když ho pronásledovali a naráželi do jeho auta. Se střelným zraněním na hlavě, těle a rukou muž v nemocnici zemřel.

Policii se nicméně přihlásil muž, který vše viděl ze svého balkónu, a byl schopen některé útočníky jmenovat.

O šest týdnů později, 7.března, se Saleh se dvěma komplici vloupal do bytu svědka, který byl zrovna venku se psem, a jeho ženu uvnitř ubodali nožem.

Když se muž vrátil domů, volal na linku 112 a řekl, že jeho žena byla zavražděna a Saleh a jeho kumpáni jsou uvnitř. Obsluha telefonu na lince pak už jen slyšela, jak oběť útočníky prosí, aby jej ušetřili. Ti ho vyvlekli ven, tam jej zbili a ubodali.

Starší ze Salehových kumpánů byl odsouzen na 14 let a mladší, kterému v době vraždy bylo teprve 16, stráví tři roky v nápravném zařízení pro mladistvé.

Odhaleni byli i muži, kteří se účastnili střelby v garáži. Ti u soudu dostali 10 a 12 let. Soud jejich úlohu popsal následovně:

“Jeden inicioval pronásledování oběti autem, druhý oběti telefonoval, aby zjistil, kde je a třetí řídil.

Vyšetřování listu Expressen ohledně násilí souvisejícího s gangy ve Stockholmu – městu, kde mezi lednem 2011 a loňským rokem došlo ke 552 střelbám souvisejících s gangy, zjistilo, že 95 procent ze 192 chycených jednotlivců jsou lidé z migrantského prostředí.

Zdroj: 1

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.