Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Sklep nemocnice v Černobylu láká mnoho lidí. Nyní pochopíte, proč je návštěva tohoto místa špatný nápad

By  úno 04, 2020

Když 26. dubna 1986 explodoval čtvrtý reaktor v Černobylu, byly k němu přivoláni hasiči, kteří do podivného ohně lili tisíce litrů vody. (Foto: Youtube)

Loading...

Netušili, že reaktor tím neuhasí a navíc, že ​​pro mnohé z nich se tento zásah stane osudným. Velmi rychle začali pociťovat účinky radiace, která dosahovala v té době extrémních hodnot.

Akutní otrava radiací se projevovala zvracením a hasiči začali být sanitkami převážení do nejbližší nemocnici v Pripjati. Nemocnice měla kapacitu pro 410 pacientů. Byl to poměrně rozsáhlý komplex propojených budov nacházející se přibližně 10 kilometrů od elektrárny.

Oblečení hasičů bylo do poslední nitky nasáklé vysokými dávkami radiace. Sestřičky jejich obleky, spolu s botami umístiy ve sklepě nemocnice, kde jsou dodnes.

Jak to ale v suterénu nemocnice vypadá? Děsivou atmosféru místa vám může přiblížit například video od Němce Gerrita. Můžete slyšet charakteristické zvuky ohlašující radiaci. Když se přiblíží například k botě hasiče, radiace vystřeluje do závratných výšek.

Loading...
loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.