Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Další útok na královnu? Světoví vůdci se ocitli pod palbou kritiky v projevu Meghan Markleové

By  čec 16, 2020

Vévodkyně ze Sussexu Meghan Markleová v rámci sammitu věnovaného právům žen vystoupila s projevem, kde podrobila kritice jednání těch, kteří se nacházejí „v koridorech moci“. (Foto: Wikimedia)

Loading...

Vládnoucí třídě všech zemí totiž vyčítá, že se vždy snaží udržet stávající řád, který je zpravidla založený jen na nespravedlnosti a nerovnosti.

Video s projevem Meghan bylo předem natočeno a nahráno na webové stránky summitu a poté promítnuto v rámci zasedání nazvaného „Čas nastal“. Svůj projev věnovaný účastníkům summitu začala bývalá herečka slovy „chci se s vámi o něco podělit“.

„Je to tak, že všichni ti mocní na chodbách a v sálech, počínaje zákonodárci a světovými vůdci až po vykonavatele vládní moci, všichni tito lidé jsou ve skutečnosti na vás závislí více, než vy jste závislí na nich,“ prohlásila Meghan Markleová. Princ Harry a Meghan Markleová

„Nestoudný a nehorázný útok.“ Princ Harry a Meghan Markleová jsou obviněni z projevů neúcty vůči královně Alžbětě II

„A tady je jedna důležitá věc: oni to vědí. Vědí dokonce i to, že právě vy, kteří jste v mladším věku, zadáváte tón pro změny směrem ke spravedlivější společnosti,“ pokračovala Meghan s tím, že lidstvo zoufale potřebuje podobné aktivisty.

„Přála bych si, abyste neúnavně pokračovali v posouvání našeho lidstva tímto směrem, kdy jednou bude nastolen inkluzivnější, spravedlivější a empatičtější řád. Musíme nejen přinést debatu do agendy, ale cítit se odpovědnými, když se o rasové spravedlnosti, genderu, změně klimatu, duševním zdraví, životních podmínkách, o občanské angažovanosti, o veřejné službě a mnohém dalším debatuje,“ apeluje Meghan na své posluchače.

Meghan kromě toho mluvila i o potřebě „utopit hluk“ negativních hlasů, začít mluvit nahlas, a to bez ohledu na to, že by to mohlo být nepříjemné pro ostatní“.

Na adresu těch, kteří mají moc ve svých rukou, Meghan pak doplnila, že „mnozí z nich, ať už jsou lepší nebo horší, nebudou poslouchat, dokud nemusí, protože mají za cíl udržení statusu quo, který je pohodlným stavem pro snadné a předvídatelné řízení“.

„My však stále musíme zpochybňovat existující normy. Takže pokud chceme vytvářet podmínky pro změnu našich standardů, našich politik a našeho vedení, abychom se posunuli ke skutečné reprezentaci a smysluplnému vlivu na struktury rozhodování a moci, musíme i nadále trvat na svých nárocích, vyvíjet nátlak a způsobovat malé nepříjemnosti těm, kteří kladou nově vznikající pravdě odpor,“ uzavřela svůj projev vévodkyně ze Sussexu Meghan Markleová.

Zdroj: 1

Loading...
loading...

Loading...

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.