Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Případ Jeffrey Epsteina a Ghislaine Maxwellové: Odtajněné dokumenty o obchodování s lidmi za účelem sexuálního zneužívání

By  srp 11, 2020

„Prodávali mě mnoha lidem.“

Loading...

Tato slova patří Virginii Giuffreové, údajné oběti Ghislaine Maxwellové, britské milionářky obviněné americkými úřady z obchodování s dětmi, kterého se měla dopustit spolu s jejím bývalým partnerem, americkým magnátem Jeffrey Epsteinem, který minulý rok zemřel ve vězení.

Prohlášení Virginie Giuffreové bylo spolu s několika e-maily a dalšími dokumenty zveřejněno ve čtvrtek (30.7.2020, pozn. překl.) a je součástí probíhajícího vyšetřování obchodování s lidmi za účelem sexuálního zneužívání proti Maxwellové.

Epstein napsal Maxwellové v jejich korespondenci z roku 2015, že neudělala „nic špatného“, což je v rozporu s jejich předchozím tvrzením, že v posledním desetiletí nebyli v kontaktu.

V dalším dokumentu Virginia Giuffreová (tehdy se jmenovala Robertsová) tvrdí, že Maxwellová byla do obchodování s dětmi zapojena stejně jako Epstein.

Soudní proces s Ghislaine Maxwellovou, která je obviněna za napomáhání Epsteinovi při náboru a přípravě nezletilých na sex s ním a někdy s ní samotnou, je naplánován na červenec 2021.

Maxwellová prohlásila, že je nevinná a požádala o propuštění na kauci, ale její žádost byla zamítnuta.

Epstein zemřel ve vězení 10. srpna 2019, kde čekal na svůj soudní proces ve věci obvinění z obchodování s lidmi. Podle úřadů spáchal sebevraždu.

Jaké dokumenty byly zveřejněny?

New Yorský soud ve čtvrtek nařídil zveřejnění desítek dokumentů týkajících se případu údajné sítě pro obchodování s lidmi, kterou řídili Maxwellová a Epstein.

Mezi těmito dokumenty je téměř 350-ti stránkové svědectví, které v roce 2016 podala Virginia Giuffreová, která tvrdí, že byla nucena mít sex s Epsteinem a jeho přáteli. Její prohlášení pochází z občanskoprávní žaloby za pomluvu proti Maxwellové, která již byla uzavřena.

Dokumentace obsahuje také e-mailovou komunikaci mezi Epsteinem a Maxwellovou z roku 2015, která svědčí o tom, že Maxwellová se velmi obávala možných následků soudního případu, o kterém budeme pojednávat podrobněji dále.

Mezi odtajněnými dokumenty jsou také policejní zprávy a letové záznamy Epsteinových soukromých letadel.

Právníci Maxwellové se neúspěšně pokoušeli docílit toho, aby dokumenty zůstaly v utajení. Podařilo se jim získat dočasné utajení pro dva dokumenty: prohlášení z 16. dubna týkající se sexuálního života Maxwellové a dále prohlášení neidentifikované osoby obviňující Epsteina.

Co obsahuje elektronická korespondence Epsteina a Maxwellové? Epsteinův e-mail určený Maxwellové ze dne 21. ledna 2015 obsahuje prohlášení, které by měla Maxwellová použít k obraně proti případným obviněním proti ní.

Dne 24. ledna Maxwellová na tento e-mail odpovídá a snaží se distancovat od milostného vztahu s Epsteinem: „Ocenila bych, kdyby Shelley vystoupila a řekla, že byla tvoje přítelkyně, myslím, že jste spolu byli od konce roku 1999 do roku 2002.“

Identita Shelley je nejasná, ale Epstein odpovídá o den později: „Za sebe říkám, dobře.“

A dodává: „Neudělala jsi nic špatného a já tě vyzývám, aby ses podle toho začala chovat. Jdi ven s hlavou vztyčenou, ne jako odsouzenec (…). Choď na večírky.“

V žádosti Maxwellové o propuštění na kauci ze dne 14. července její právníci uvádějí, že nebyla s Epsteinem v kontaktu déle než deset let.

Co je v prohlášení Virginie Giuffreové?

Dalším ze zásadních dokumentů odtajněných tento týden je svědectví Virginie Giuffreové, která tvrdí, že ji Maxwellová naverbovala, aby ji mohla „prodávat“, když pracovala na usedlosti Mar-a-Lago současného prezidenta Donalda Trumpa, asi před 20 lety.

Giuffreová vypovídá, že měla sexuální styky na Epsteinově soukromém ostrově v Karibiku a v jeho sídlech v Palm Beach na Floridě a v New Yorku. Mnoho jmen, která Giuffreová ve své výpovědi uvádí, je ve zveřejněné dokumentaci začerněno.

Giuffreová prohlašuje: „Jeffrey a Ghislaine jsou navzájem propojeni, rozumíte? Takže oba mě prodávali. Ghislaine mě přivedla proto, aby mě prodávali. Prodávali mě mnoha lidem.“

A pokračuje: „Ghislaine Maxwellová je ta, která mě pravidelně zneužívala. Je to ona, která mě přivedla, řekla mi, co mám dělat, trénovala mě jak být sexuální otrokyní, fyzicky a psychicky mě zneužívala. V hloubi duše věřím, že ona je ta, která by se měla přiznat a ji by měla spravedlnost dostihnout především. Že toto provedla žena, je odporné. “

Giuffreová také tvrdí, že byla zapojena do sexuálních aktivit s Maxwellovou v bazénu na Panenských ostrovech společně s „mnoha dívkami“.

Ve svém prohlášení z roku 2016 Maxwellová popírá všechna obvinění vznesená proti ní ze strany Giuffreové: „Virginia je naprostá lhářka a všechno, co řekla, je lež. Na základě těchto lží nemohu spekulovat o tom, co někdo další udělal nebo neudělal… Všechno, co tvrdí, je lež.“

Podle prokurátorů Maxwellová pomáhala Epsteinovi mezi lety 1994 a 1997 získávat čtrnáctileté dívky.

Obžaloba Maxwellové uvádí, že „napomáhala, zprostředkovávala a přispívala ke zneužívání nezletilých dívek Jeffrey Epsteinem, mimo jiné tím, že Epsteinovi pomáhala při náboru, přípravě a nakonec zneužívání obětí ve věku do 18-ti let, známých jí a Epsteinovi.“

Vývoj případu obchodování s lidmi proti Epsteinovi

2005: Jedna z údajných obětí Jeffrey Epsteina ve věku 14-ti let nahlásila zneužívání policii v Palm Beach.

2006: Epstein je obviněn ze sexuálního zneužívání nezletilé dívky.

2007: Došlo k urovnání, kdy Epstein namísto toho, aby čelil federální obžalobě za obchodování s lidmi, přiznal vinu ve dvou případech požadování sexuálních služeb, včetně případu s nezletilou dívkou.

2008: Epstein dostal 18-ti měsíční trest poté, co bylo rozhodnuto o jeho vině.

Listopad 2018: Noviny Miami Herald zveřejňují šokující vyšetřování Epsteina. Prokuratura docílila urovnání s desítkami žen, které nahlásily zneužívání.

6. července 2019: Epstein je znovu zatčen a obviněn z obchodování s nezletilými dívkami, které probíhalo několik let.

10. srpna 2019: Epstein je nalezen mrtvý v cele, kde čekal na soudní proces.

2. července 2020: FBI zatýká Ghislaine Maxwellovou v jejím domě v New Hampshire ve Spojených státech.

14. července 2020: Maxwellová prohlašuje, že v Epsteinových případech obchodování s dětmi je nevinná. Její žádost o propuštění na kauci je zamítnuta.

Je třeba poznamenat, že hlavní obvinění proti Maxwellové pocházejí z období 1994–97, kdy byla podle žalobce jedním z nejbližších spolupracovníků Epsteina a udržovala s ním „důvěrný vztah.“ Další dvě obvinění jsou ve věci křivé výpovědi z roku 2016. Zdroj: 1

Loading...
loading...

Loading...

celebrity news

Lajkit.cz

 
 

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.