Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Za hlídání jednoho islámského radikála dá Německo více než 5 milionů eur z peněz daňových poplatníků

By  zář 01, 2020

To se vyplatí, že? Vydržovat si v zemi hordy vojáků ISIS, Al Kajdy, Talibánu, Al Šabábu, Boko Haram a jiných islámských bojůvek. (Foto: Youtube)

Loading...

Jejich členové obsazují postupně celou Evropu a ta jim poskytuje doslova servis All inclusive. No a protože v případě mnoha z nich se počítá s tím, že by se třeba někde mohli objevit v davu opásáni výbušnou vestičkou nebo s mačetou, jsou 24 hodin denně střeženi. Samozřejmě to vše – podobně jako jejich pobyt v Německu – v režii německých daňových poplatníků.

Německý stát utratil více než 5 milionů EUR na hlídání jednoho syrského vetřelce v malé německé vesnici Bitterfeld, přičemž tento muž byl považován za tak vážnou teroristickou hrozbu, že v posledních třech letech vyžadoval nepřetržitou policejní přítomnost.

Jeho přítomnost ve vesnici v německé spolkové zemi Sasko-Anhaltsko představovala pro tamní obyvatele téměř každodenní bizarní podívanou. Když chce 19letý Syřan Ayman N. jít nakupovat do města, musí ho následovat čtyři policisté v civilu se dvěma vozidly vzdálenými několik metrů od sebe. Není mu dovoleno opustit ubytování nikam jinam než do supermarketu a každý jeho pohyb je sledován elektronickou manžetou na kotníku.

Podle údajů získaných z německého zpravodajského serveru Magdeburg Volksstimme strávili policisté střežením syrského vetřelce celkem 95 000 hodin. Při hodinové sazbě 52 EUR na státního úředníka činí náklady za každý den 5 000 EUR a celkem přes 5 milionů EUR. Neuvěřitelné číslo nezahrnuje ani náklady na vozidlo nebo jiné materiální zdroje, protože tyto údaje ještě nejsou zahrnuty do celkového součtu. Celkové náklady jsou tedy nesrovnatelně vyšší.

K dohledu na jednu směnu jsou v současné době zapotřebí čtyři policisté, což je 12 policistů denně, přičemž většina z nich pochází z německého města Magdeburg.

Tato bizarní situace je zde již od roku 2017, přičemž nejde o jediný případ, kdy daňoví poplatníci podobně doplácí na hosty Merkelové. Skutečnost, že policejní prostředky jsou věnovány na podobné účely, rozzuřila německé policejní odbory.

Zástupce policejní unie Uwe Bachmann hovoří o extrémně nešťastné situaci. „Nemůžeme ho sledovat navždy. Toto trvalé sledování eliminuje síly, které jsou naléhavě potřeba jinde,“ zopakoval Peter Meißner, který slouží jako vedoucí Asociace německých policistů (BDK).

Uvedeným důvodem neustálého sledování je označení mladého muže jako aktivní islamistické teroristické hrozby. V současné době čeká na pokračování soudu před berlínským Nejvyšším soudem. V srpnu 2017 nařídil okresní soud v Halle dohled nad Aymanem N. na základě přesvědčení, že se „připravuje na závažný čin, kterým by mohl ohrozit stát“.

Sympatizant ISIS, který do země vstoupil jako nezletilá osoba bez doprovodu na podzim roku 2015, žil v zemi Osternienburger Land do ledna 2017 a navazoval kontakty s podobně smýšlejícími lidmi na internetu. Podle obžaloby tak získal pokyny k sestrojení útočné pušky AK 47 a také se v chatu ptal, kde získat zbraně a jak vyrobit výbušný sebevražedný pás. Syrský vetřelec se navíc přiznal tajnému úředníkovi ústavní ochrany, že plánuje „něco většího“, včetně útoku v Berlíně.

Po třetím dni neveřejného jednání v září 2017 krajský soud prohlásil, že již není odpovědný za Aymana N. a na základě nových obvinění, týkajících se jeho členství v zahraniční teroristické skupině, postoupil věc berlínskému krajskému soudu. Odvolací soud v Berlíně však dočasně zastavil řízení. Mluvčí soudu Lisa Jani uvedla, že „stále je zapotřebí následné vyšetřování“

Za případ je nyní odpovědný obecný státní zástupce v Naumburgu a říká, že vzhledem k úrovni ohrožení ze strany syrského vetřelce je vyžadován nepřetržitý „dohled“. Německé ministerstvo vnitra případ odmítá komentovat.

Takže další “sirotek bez doprovodu,”, po jakých už dlouho touží Šojdrová, Piráti, Klus a další nadšení vítači. Otázka je, zda je vůbec ze Sýrie a velice sporný je i věk, který nájezdník udává. Vlastně zde je také zcela jasná odpověď na to, jak lze nasunout celé hordy vojáků ISIS do Evropy coby “nezletilé bez doprovodu”, jen si musí více dávat pozor na komunikaci přes internet, aby nebyli při osnování činu přistiženi. A i kdyby byli, přesto je ze země nevyhostí. O chudáčky “syrské sirotky” se přece velmi rádi postarají i němečtí daňoví poplatníci…. Zdroj: 1

Loading...
loading...

Loading...

celebrity news

Lajkit.cz

 
 

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.