Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Lajkit.cz

Hnutí Black Lives Matter vydělalo za šest měsíců deset miliard dolarů!

By  pro 24, 2020

Hnutí Black Lives Matter a jemu přidružené skupiny shromáždily od května 2020 podle časopisu The Economist neuvěřitelných 10,6 miliard dolarů v darech. (Foto: Wikimedia)

Loading...

Drtivá většina peněz přišla v důsledku smrti George Floyda v Minneapolis v Minnesotě.

Většina byla od soukromých osob na internetových stránkách Black Lives Matter, které jsou napájeny fundraisingovou platformou Demokratické strany ActBlue. Jakmile si velké podniky uvědomily, že je zde příležitost vydělat na marketingu, začaly darovat miliony a miliardy dolarů.

Stovky podniků, velkých i malých, věnovaly finance hnutí Black Lives Matter a dalším „progresivním“ snahám spojeným s černými životy. Microsoft věnoval zhruba jednu miliardu dolarů ze sbírky různých darů na dobročinné účely černé pleti, včetně snah o diverzitu uvnitř vlastní firmy.

Několik dalších velkých společností následovalo jeho příkladu, ale očividně nedosáhlo miliardové hranice stanovené Microsoftem. Ale stovky milionů dolarů v darech od firem jako Nike nejsou zrovna drobné. A zcela jistě celá NBA pod značkou BLM neproběhla jen tak… protože. Všechny tyto velké společnosti chtějí „nerasistickou“ image a BLM jim poskytuje dokonalou cestu k dosažení tohoto cíle. Alespoň… na papíře.

Příkladem velmi malého podniku, který dokázal vydělat peníze z BLM peněz, je člověk z mediální produkce v Minneapolis. Jeho liberálně levicový podnik měl v bance jen asi 6 až 8 tisíc dolarů, než natočil chaos v Minneapolisu. Krátce poté získal v bance kolem 650 000 dolarů v hotovosti. Obchodník s médii tvrdí, že má nyní dostatek peněz, aby se mohl financovat dalších pět let.

Se všemi penězi, které BLM vybrala, by určitě měli být schopni zapůsobit na černošskou komunitu. Nebo by alespoň mělo dojít k regresi. Vždyť téměř každý podnikatel a jednotlivec, který daroval velké sumy peněz, chce pro černochy to nejlepší. Opravdu tomu tak je? Jestli ano… těžko říct. Počet vražd mezi černochy se od oživení BLM v roce 2020 po Georgi Floydovi exponenciálně zvýšil. Černá chudoba, věznění, užívání drog a samoživitelství, to vše je stejně vysoké jako dřív.

Faktem je, že Black Lives Matter jako organizace nemá zájem řešit problémy, které trápí černou Ameriku. Ve skutečnosti se je snaží zintenzivnit. BLM je proti policii a také proti struktuře kasické rodiny – dvě věci, které černí Američané zoufale potřebují v době, kdy se osamělé mateřství vymyká kontrole, stejně jako kriminalita, kterou rodí domácnosti svobodných matek. Protesty a/nebo nepokoje, které BLM vyvolávají, jsou jednoduše způsoby, jak získat peníze pro lidi na vrcholu, což se jim velmi daří.

Zdroj: 1

Loading...
loading...

Loading...

celebrity news

Lajkit.cz

 
 

Webový portál Lajkit.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.